FIFA uči na pogreškama UEFA-e, Blatter: Dosta je! Uvodimo gol-tehnologiju

SEPP BLATTER, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), oglasio se putem Twittera dan nakon što Ukrajini nije priznat pogodak Marka Devića u dvoboju s Englezima na Donbass Areni u Donjecku.

“Nakon sinoćnjega nepriznatog pogotka tehnologija na gol-crti više nije alternativa, već neminovnost”, napisao je Blatter.

Pitanje uvođenja tehnologije koja bi eliminirala rizik pogreške pri pitanju prelaska lopte preko gol-linije na FIFA-in je dnevni red došlo nakon nepriznatoga očitog pogotka Franka Lamparda Njemačkoj u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi prije dvije godine.

Collina: Ukrajinci su zabili gol, ali ljudski je griješiti

S druge strane, UEFA-in povjerenik za suđenje Pierluigi Collina očekivano se zaštitnički postavio prema sucima i suđenju na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

“Imali smo dvije slične sporne situacije na ovom prvenstvu. Jednom su suci donijeli ispravnu odluku, dok ovoga puta, nažalost, nisu. To je, nažalost, faktor ljudske pogreške. I nije lopta prešla gol-crtu za 50 centimetara, kako se govorilo, već za tek nekoliko centimetara. Ljudski je pogriješiti. Bilo bi bolje da se nije dogodilo, ali se dogodilo”, rekao je Collina, te je naglasio kako su pomoćni suci na Euru donijeli 95,7% točnih odluka.