FOTO GALERIJA – Brodarica bez poraza u prvom dijelu

BRODARICA     84
MORNAR        60
(14:14, 15:12, 22:13, 33:22)

ZADAR – Igralište Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje. Gledatelja 100. Suci: M. Petani i A. Čanković (oba Zadar).
BRODARICA:  Barić 6, Fain 17,  Grašić 10, Krešan 7, Mujkanović 26, Čavara, Klarić, Kolanović 6, Zrnić 12. Trener: Ante Rubeša. Pomoćni trener: David Gunjević.
MORNAR: Krizman 12, Mrkić 6, Gazić 10, Baždarić 19, Mičić 9, M. Radović 4, F. Radović, Nj. Radović, Voloder. Trener: Nj. Radović. Pomoćni trener: Zdenko Mičić.

Brodarice je dobrom igrom u drugom poluvremenu visokim rezultatom svladala virskoga Mornara, zaključivši tako s četiri pobjede bez poraza na najbolji mogući način prvi dio Ljetne lige.

Sastav trenera Ante Rubeše kao da je ponovio utakmicu iz Tisnoga u prošlom kolu, gdje je nakon lošega prvog dijela u drugom uz sliku stigao i ton te je publika uživala u čak 33 postignuta koša svoje momčadi u zadnjoj četvrtini susreta, a moglo ih je biti i više da stručni stožer kod rezultata 78:49 nije dao prigodu mlađima.

Premda nije igrao najavljeni Dario Livajić, renomirani hrvatski 211 cm visoki centar te bekovski dvojac Mate Anđelić i Josip Pantalon zbog ozljede odnosno zdravstvenih problema, ulogu lidera preuzeo je Ervin Mujkanović, bivši junior Cedevite i student Medicinskoga fakulteta u Zagrebu, prošlogodišnje Brodaričino veliko pojačanje. Kod rezultata 37:30 dao je zaredom dvije trice podigavši rezultat na +13, što je bio početak kraja nadanja za sastav iz Vira. Uz Mujkanovića odličan je bio i kapetan Vinko Fain, a zapaženu igru pružili su Marin Zrnić i Michael Grašić. Kod gostiju najagilniji bio je Ivan Baždarić.

–    Teška utakmica jer su momci iz Vira u prvom poluvremenu pružili dobar otpor, pogotovo na lošiji koš – za razliku od Privlake, a u drugom poluvremenu smo ih pregazili obranom i kontrama. U nastavku prvenstva nama ništa drugo ne igra osim pobjeda – sažeo je susret i očekivanja u sljedećim utakmicama Viko Fain, precizni ljevoruki Brodaričin kapetan.

[nggallery id=20]

Tekst i foto: Nebojša Gunjević