112ZadarZadne-Izdvojeno

Fra Dragu Ljevara u Dubrovniku napao lažni svećenik koji je “ordinirao” i po Zadru

sv franeNeviđen incident dogodio se danas oko 13 sati u prodavaonici ‘Verbum’ u povijesnoj jezgri Dubrovnika! Jandre Dalić, član ‘Zajednice misionara božanskih milosrđa’ koju Katolička crkva nije priznala, obučen u ‘dominikanski’ habit verbalno je i fizički napao fra Draga Ljevara, župnog vikara iz Rožata.
‘Ne samo da me napao verbalno, već i fizički’, potvrdio nam je fra Drago u telefonskom razgovoru.

‘Odgurno me i lupio rukom u desnu mišicu te rekao kako će mi se napiti krvi. Žene koje tamo rade molile su ga da izađe. U tom guranju sam uspio pobjeći vani, a jedna od gospođa je zvala pomoć. Ubrzo su se ljudi razbježali’ ispričao nam je fra Ljevar istaknuvši kako ga je prijavio policiji.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske, Marija Gjenero potvrdila je kako je policija dobila prijavu. ‘Policija nije bila na mjestu događaja i slučaj je naknadno prijavljen. U tijeku je utvrđivanje okolnosti napada nakon čega će se znati više.’

Inače, Jandre Dalić porijeklom je iz Livna i otprije je poznat po javnim istupima. Dijelio je blagoslove po Rijeci, Zadru, Splitu predstavljajući se kao brat Andrej, a da nikad nije bio ređen. Ljude poziva na molitvu i ispovijed, a navodno se bavi i egzorcizmom. U ova krizna vremena nastoji se domoći sredstava na najlakši mogući način – prijevarom. Fra Drago Ljevar ističe kako je, dok je bio gvardijan samostana sv. Frane u Zadru među prvima pokrenuo hajku protiv Dalića.

Oglasili su se i Franjevci Male braće iz Dubrovnika koji mole za oprez pred lažnim redovnikom. Ističu kako je Dalić u prošlosti bezuspješno pokušavao biti član nekoliko redovničkih zajednica i da se svako malo pojavi u Dubrovniku u habitima različitih boja.

Izvor: www.portaloko.hr





Related Articles

Back to top button