Fra Šime: Nemam jahtu! Policija: Vezana je u Biogradu

Fra Šime Nimac, ovih dana najtraženiji je fratar u državi. Nakon puno naganjanja pristao je na razgovor za Slobodnu Dalmaciju.

Tvrdi da milijun eura, koliko je dobiveno prodajom crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi nije na njegovom računu niti ga on koristi. Također je odbacio navode da je kupio jahtu, stan u Biogradu i skupocijeni automobil.

Jahta je fra Šimina

Iz zadarske policije pak demantiraju fra Šimu i tvrde da je brod vezan u marini ‘Kornati’ u Biogradu u njegovu vlasništvu. ‘Točno je da je jahta u vlasništvu fra Šime Nimca, ali sve druge informacije zasada nećmo iznosti’, kazao je Elis Žodan glasnogovornik PU zadarske.

‘Laž do laži, znam osobe koje sve to šire, to je šačica jadnika porijeklom iz Baške Vode kojima je cilj da me oblate’, ustvrdio je fra Šime, a potom dodao kako mu je stan u Biogradu očeva ostavština, zemljište s maslinama je, tvrdi, uzeto prije četiri godine u koncesiju od Hrvatskih šuma, dok automobil vozi već četiri godine.

Upitan što je s jahtom ‘Lucky me’ fra Šime navodi: ‘Ma koji brod!? Provjerite je li na meni, nema tu tajne, vidjet ćete da nisam vlasnik. Istina je da sam druželjubiv, da sa svojim prijateljima idem na izlete, pa tako i brodom’.

Na dodatno pitanje je li za sve kriva fatalna žena svećenik odgovara kako nikakva žena ne postoji.

‘Nema nikakve žene, sve su to gluposti. Pitajte ljude u Baškoj Vodi, mislite li da bi skupili 800 potpisa podrške da sumnjaju u moje ponašanje i poštenje’, zaključio je fra Šime za Slobodnu Dalmaciju.

Jutarnji list pak piše da se fra Šime ‘oduvijek volio družiti i dopisivati s djevojkama, a poruke su mu bile pune romantike i stihova, mnoge od njih dvosmislene i izrazito sugestivne’.

Između ostalog, u SMS porukama znao se poslužiti stihovima pjesnika Dobriše Cesarića i njegove slavne “Voćke poslije kiše”.

“…ti si kao voćka poslije kiše, ona je puna kapi pa ih njiše. Bliješti suncem obasjana, čudesna raskoš njenih grana…” parafrazirao je Cesarića fra Šime za odabrane djevojke, od kojih su ga mnoge doživljavale kao velikog zavodnika. S druge strane, njegovi župljani iz Baške Vode žele da im se vrati, pa čak i ako je kriv za ono za što ga se optužuje