Gdje je 42-godišnji Željko Domljanović? Misterij u Splitu: nestao menadžer Basler osiguranja, potraga traje već pet dana

Rodbina i prijatelji te splitska policija već peti dan neumorno tragaju za 42-godišnjim Željkom Domljanovićem iz Splita koji je nestao prošlog četvrtka, otkad mu se gubi svaki trag.

Prema onome što nam je kazao njegov šurjak Vuk Oreb, Željko je tog četvrtka, oko 10 sati ujutro, svojim kolegama u splitskoj podružnici Basler osiguranja Zagreb, gdje radi kao menadžer, kazao da se loše osjeća te da ide kod doktora. Izišao je iz ureda i isključio mobitel i od tada nema ni njega ni njegova automobila, bijele škode fabije registeacijskih oznaka ST-882-UH. U trenutku nestanka na sebi je imao modri sako i kariranu košulju.

’Uzmi bolovanje’

– Kao menadžer bio je pod velikim i kroničnim stresom. Nekoliko dana prije njegova nestanka rekao sam mu: “Žele, uzmi bolovanje, nikad ne ideš na bolovanje!” Imao je neku virozu i to je preležao preko vikenda. On radi takav posao da je izložen velikom stresu i velikoj odgovornosti. Ništa još ne znamo, provjeravamo sve moguće opcije i nadamo se najboljem, da ćemo ga naći živog. Pozivam sve koji nešto znaju ili su vidjeli njega ili automobil da nam pomognu i da nam preko Facebooka, ili preko vas, jave što znaju. On je inače šutljiv kao osoba, sve guta u sebe i tko zna što se sve u njemu nakupilo – kazao nam je Željkov šurjak.

U trenutku kad je zadnji put viđen, Domljanović je kod sebe imao mobitel s dvije kartice, no on je isključen tog četvrtka oko 10 sati.

– Budući da je imao takav posao da je znao po cijeli dan biti na terenu, sa strankama na sastancima gdje bi isključio mobitel, nije nam ništa bilo čudno. No, kad se oko 21 sat tog četvrtka nije još pojavio kod kuće i kako je mobitel još bio isključen, postali smo zabrinuti. Mislili smo da mu nije slučajno pozlilo u autu, da ga nije kolpalo, pa smo obišli cijele Bačvice. No, nigdje ga nije bilo. U petak smo prijavili nestanak policiji, a zvali smo i Hitnu da vidimo da ga nisu oni pokupili. Ništa, nigdje ni traga – kazao je Oreb.

Podigao plaću

Dodaje kako Željku nikad nije bilo svojstveno da ovako nenadano nestaje, nije bio ovisan ni o kakvim opojnim sredstvima ili alkoholu, nije se kockao, niti je ikad iskazivao ikakvu vrstu autodestrukcije. Prije nekoliko dana je podigao svoju plaću, ostavio je dio za potrebe kućanstva i plaćanje računa, a koliko je novca u trenutku nestanka imao kod sebe, obitelj ne zna sa sigurnošću.

U potrazi za Željkom pretražili su, prema onome što se može vidjeti na Facebook profilu njegove supruge Jagode i njegove sestre Jelene, obalni dio Marjana, područje Žnjana, Kašjune, dio oko Instituta na Marjanu i mnoge druge kvartove. S obzirom da je Domljanović iz Žrnovnice, rodbina je potragu usmjerila i tamo te na područje Dugopolja, Mravinaca i Kučina.

– Mi ga samo želimo naći! Imamo super odnos doma, uvijek smo svuda išli zajedno, nikad nije bilo nekih svađa niti išta slično. Svi ga vole i svi su zabrinuti i nepojmljivo nam je da je mogao samo tako nestati – kazao je brat Željkove supruge.