IzdvojenoZadar

Grad Zadar tužio Zadarsku županiju pa izgubio; Ivica Surać: Razmišljam o tužbi protiv Grada Zadra, nerazumnom odlukom su mi potjerali poslovne partnere

SUD JE PRESUDIO U KORIST ZADARSKE ŽUPANIJE

Upravni sud u Splitu, po sutkinji Marici Goreta u upravnom sporu tužitelja Grada Zadra, protiv tuženika Zadarske županije, Upravnog odjela za prostorno uredenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, uz sudjelovanje zainteresirane osobe Sarag Gaženica d.o.o., koju zastupa opunomoćenik, odvjetnik Borislav Lešina radi komunalnog doprinosa, dana 10. listopada 2022., presudio je kako se odbija tužbeni zahtjev za poništavanje rješenja tuženika Zadarske županije, Upravnog odjela zaprostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Sud je naložio tužitelju, Gradu Zadru da u roku od 15 dana isplati zainteresiranoj osobi iznos od 3.125,00 kuna dok se u više zatraženom iznosu od 53.125,00 kuna zahtjev zainteresirane osobe odbija.

Investitor koji je htio izgraditi hotel i ooslovni kompleks u Gaženici, vlasnik lanca trgovine Sarag, Ivica Surać kazao je kako je zbog ovakvog poteza odgovornih izgubio poslovne partnere koji su se doslovno razbježali nakon što se od njegove tvrtke tražilo da unaprijed plati iznos od čak osam milijuna kuna.

– Pored svih problema u kojima sam se našao oko stvaranja financijske konstrukcije za izgradnju hotela u Gaženici i poprstnog kompleksa, kao što su koronavirus, odustanak Turaka od izgradnje home porta, došlo je rješenje Grada Zadra za komunalni doprinos od osam milijuna kuna koje je trebalo platiti unaprijed, prije početka radova.

Svi investitori su se razbježali i to je bio razlog zbog kojega sam odustao od gradnje hotela i popratnih sadržaja. Svoje poslove prenio sam na druge koji su ušli kao investirori, ali sada i njih neki napadaju, jer ispada kao da nitko nema interes da se ti objekti napravile. U ovom slučaju zadarski župan ispao je pozitivac – rekao nam je Surać nakon što smo ga nazvali i pitsli za komentar presude.

Suraća nam je za kraj rekao i kako razmišlja o podnošenju tužbe protiv Grada Zadra zbog nanesene štete.

– Razmišljam o tužbi naravno. Ovo nije dobro ispalo po Grad Zadar jer su me oštetili – za kraj će Surać.

U nastavku objavljujemo presudu na koju Grad Zadar nema pravo žalbe.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button