ZadarZadne-Izdvojeno

Gradonačelnik “težak” 5,3 milijuna kuna

Božidar-Kalmeta-Foto-Antonia-Goleš-1-685x4551Imovinske kartice hrvatskih političara privremeno su nedostupno, no njihova imovina itekako je dostupna i poznata javnosti. Neki od njih, zbog količine i vrijednosti iste teško da je i mogu sakriti.

Jedan od takvih u Hrvatskoj je i gradonačelnik našeg Zadra, Božidar Kalmeta. HDZ-ovac koji je preživio nekoliko velikih afera, često etiketiran kao jedan od najmoćnijih članova ove stranke.

Osim težine i moći koju za sobom nosi kao gradonačelnik, Kalmeta je poprilično moćan i u imovinskoj kartici, naravno, kada je riječ o nekretninama.

Njegov imetak vrijedi oko 5,3 milijuna kuna, vlasnik je brodice vrijedne 190 tisuća kuna a zajedno sa suprugom Dolores Grdović Kalmeta uštedio je ukupno 870 tisuća kuna. Nedavno je svoju ušteđevinu podebljao za dodatnih 530 tisuća kuna koliko je utržio prodajom stana.

Svakako, to mu nije bio jedini pa bez bojazni da je beskućnik Kalmeta je vlasnik stana i garaže vrijednih 1,1 milijun kuna, te četiri puta vrjednijeg zemljišta na Musapstanu ukupne površine 6 tisuća kvadrata.

Uz sve navedeno, Kalmeta godišnje prihodi i oko 185 tisuća kuna koliko mu iznosi gradonačelnička plaća.





Related Articles

Back to top button