Grgurović i Kasap se neće kandidirati, Nakić i Dukić još razmišljaju

Gradska ministrica financija Grozdana Perić objavila je svoju kandidaturu za predsjednicu Gradskog ogranka zadarskog HDZ-a, a kako stvari stoje, nasuprot prognozama, neće joj se suprotstaviti nitko od njezinih sadašnjih kolega iz aktualne gradske uprave, u koju je Perić došla još 1993. godine. S obzirom da je pročelnica Perić u posljednjih nekoliko godina funkcionirala kao HDZ-ov “financijski specijalac za posebne zadatke”, njezina kandidatura nije posebno iznenađenje, ali tek treba vidjeti hoće li delegati izborne skupštine prihvatiti da jednu ženu (Ana Lovrin) zamijeni druga.

 Osim Grozdane Perić, nitko od ostalih potencijalnih kandidata još nije javno objavio svoju čvrstu namjeru, ali neki od onih koje su novinari spominjali kao pripadnike “užeg kruga” za izbor novog šefa zadarskog ogranka, to demantiraju.

– Nadam se da će stranka iz ovih izbora izići jača nego što je bila do sada, ali ne, ja se ne namjeravam kandidirati za predsjednika Gradskog odbora – izjavio nam je aktualni zamjenik zadarskoga gradonačelnika Dražen Grgurović. Nešto mekšu, ali sličnu izjavu, dao nam je i drugi zadarski dogradonačelnik Darko Kasap.

–  Za sada su me “kandidirali” novinari, ali to zaista ne bih komentirao. Ni s kim iz HDZ-a o svojoj kandidaturi nisam razgovarao, a jedino što trenutno mogu reći jest da ću budućem predsjedniku Gradskog odbora zdušno pomagati u daljnjem razvoju stranke na gradskoj razini – kaže Kasap, iz čega se dade zaključiti da ni nema prevelikih ambicija preuzeti zadarski ogranak. I šef Ginekološkog odjela Opće bolnice Zadar i aktualni gradski vijećnik Branko Dukić u medijskim je najavama uvršten u potencijalne kandidate, ali se iz njegove izjave ništa precizno ne može zaključiti.

– Ne bih se o tome izjašnjavao, zasad ne razmišljam o tome, ima još vremena – rekao nam je Dukić. Jedan od najambicioznijih kandidata za predsjedničko mjesto je Dukićev šef, ravnatelj Opće bolnice Zadar Dario Nakić, ali on je oprezan i ne želi trčati pred rudo.

– U tijeku su izbori po temeljnim ograncima, pa bih radije pričekao da se oni završe prije nego o tome bilo što kažem. Ovako, unaprijed, ne bih se izjašnjavao – rekao nam je Nakić. 

Izborna skupština 31. ožujka

Novi sastav Gradskog odbora i njegovi prvi ljudi bit će poznati nakon izborne skupštine koja je sazvana za 31. ožujka. Na području Zadarske županije izbori se održavaju u 160 temeljnih ogranaka, od čega ih je 28 na području Zadra. Uz kandidaturu za predsjednike općinskih odbora, svi zainteresirani moraju skupiti 10 potpisa, za predsjednike gradskih odbora 20, te za predsjednika Županijskog odbora 30 potpisa.