IzdvojenoZadar

HDZ-ovci ignorirali odluku Roditeljskog vijeća i izabrali Ivicu Kera za ravnatelja Srednje škole Biograd na Moru

KOME ĆE SE PRIKLONITI MINISTAR FUCSH

Odlukom Školskog odbora u sastavu Nino Majica, Inka Batur, Šime Šimićević, Zrinka Božin Zrilić, Drina Bešenić, Nikola Mikulić i Marta Birkić odlučeno je, mimo volje Roditeljskog vijeća koje je jučer odlučilo kako ne žele da novi ravnatelj postane Ivica Kero – da je novi ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru ipak – Ivica Kero.

U Školskom odboru su mahom HDZ-ovci koji tako, očito, nisu uvažili mišljenje roditelja i odlučili su se da im novi – stari ravnatelj ostane osoba upitnih sposobnosti, Ivica Kero. Leo Zorica nije imao nikakve šanse na sjednici Školskog obora na kojoj je dobio samo jedan od sedam glasova, i to onaj kojega mu je po sili zakona morala u ime Roditeljskog vijeća dati Zrinka Božin Zrilić.

Vijeće roditelja Srednje škole Biograd na Moru: Ne želimo Ivicu Kera za ravnatelja naše škole

Ukoliko ministar Radovan Fucsh unutar 15 dana ne potpiše dokument kojim je Ivica Kero postao ravnatelj u trećem mandatu, Ivica Kero ostat će ravnatelj te škole. Tek potpisom kojim ne daje suglasnost na takvu odluku Školskog vijeća, Ivica Kero neće dobiti novi mandat.

– Sramota je da Ivica Kero ostaje ravnatelj naše škole. Teška sramota, blamaža i ruganje je da takvom čovjeku date da brine o djeci. Upitno je bi li se isti mogao brinuti o ovcama u stadu, a ne odjeci. Radi se o čovjeku s brojim odlukama prosvjetne inspekcije koje su ustvrdila da on radi mimo zakona, radi se o osobi prijavljenoj zbog očitog kršenja etičkog kodeksa i u konačnici, radi se o osobi upitne inteligencije. Ma, samo ga pogledajte i sve će vam biti jasno – govore nam ljudi iz škole.

Roditelji su bili jasni: Ne žele Kera za ravnatelja, što će odlučiti ministar?

A što će na kraju učiniti ministar Radovan Fucsh i hoće li on uvažiti mišljenje roditelja čija djeca idu u Srednju školu Biograd na Moru, koji su na jučerašnjem Roditeljskom vijeću većinom izglasali kako ne žele da im je Kero ravnatelj djeci ili će poslušno postupiti po odluci svojih partijskih činovinika, ostaje nam za vidjeti.

Za istaknuti je kako su Keru u borbi do novog mandata uvelike pomogli don Šimun Šindija, župan Božidar Longin, pročelnik za školstvo Ivan Šimunić i ostali opskur zadarskog društva.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button