IzdvojenoZadar

HDZ SUTRA I SLUŽBENO GUBI POLUOTOK: “Pao je dogovor, Dobrović će sutra ipak glasati za Brajkovića”

Prema dostupnim informacijama, sporni član gore navedene stranke, Donat Dobrović se predomislio pa će, shodno zdravom razumu i logici, glasati za Franu Brajkovića, nositelja liste Zadarskog bloka. 

Nakon prvog neuspjelog pokušaja konstituiranja mjesnog odbora Poluotok, koji se održao prije tjedan dana, kako ZADAR News doznaje od visokog izvora iz MODES-a, drugi pokušaj, koji je zakazan za sutra u 13 sati – urodit će plodom.

Prema dostupnim informacijama, sporni član gore navedene stranke, Donat Dobrović se predomislio pa će, shodno zdravom razumu i logici, glasati za Franu Brajkovića, nositelja liste Zadarskog bloka. 

Radeta: Ne zanimaju me nikakve funkcije

Prethodno odluci MODES-a, Daniel Radeta je putem Facebooka izdao znakovito priopćenje:

– Spreman sam dati apsolutnu podršku kandidatu s liste Zadarskog bloka, Frani Brajkoviću na novoj konstituirajućoj sjednici MO Poluotok. Ne zanimaju me nikakve funkcije i nikakve fotelje već isključivo pokretanje aktivnosti i rad mjesnog odbora. Jedini i stvarni krivac za ovakvo stanje u našem mjesnom odboru i gradu su HDZ i njegovi članovi. Ja niti jednim postupkom ne želim opstruirati volju građana koji na Poluotoku žele promjenu pa isto tako pozivam i druge izabrane članove s liste Zadarskog bloka da podrže svog kandidata kao novog predsjednika MO Poluotok – kazao je u svojoj Facebook objavi od prije nekoliko dana Daniel Radeta koji je prije dva dana od strane GO SDP-a Zadar izabran za novog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra nakon što je Darko Vrdoljak podnio ostavku na tu finkciju.

MODES se predomislio: Brajković ima našu podršku

– Gospodin Radeta je rekao što je rekao, a naš član će glasati za Franu Brajkovića i to je sukus cijele priče – kazao je izvor iz MODES-a ZADAR Newsu. Iako smo imali brojna pitanja, dalje od toga nije htio govoriti, već nam je kazao kako će se MODES u narednim danima javnosti obratiti priopćenjem.
 
Iva Dunatov vršila pritisak na Donata Dobrovića, stalno ga je nazivala na mobitel
 
Podsjetimo, ZADAR News prvi je objavio priču o Donatu Dobroviću na kojega je vršen pritisak da ne napravi ono što će sutra napraviti na konstituirajućoj sjednici – da ne glasa za Franu Brajkovića, nositelja vlastite liste kao predsjednika mjesnog odbora Poluotok. Tome su prethodili pritisci koje su navodno na njega konstantno vršili članovi GO HDZ-a, a u istima je navodno prednjačila gradska vijećnica Iva Dunatov koja je, prema priznanjima samog Dobrovića istoga nazivala više desetaka puta.  
 
Kasnije, nakon što je isprepadan sa svih strana, Dobrović se pravdao priopćenjem kako “neće ni s HDZ-om ni s SDP-om”, međutim, dan kasnije ZADAR News još jednom je ekskluzivno objavio dokumente koji demantiraju MODES, a koji jasno pokazuju kako je ta stranka na prošlim lokalnim izborima (2017.) upravo s SDP-om sklopio koaliciju i izašao na izbore u Gradu Ninu i Vrsima
 
Nakon toga donesena je neformalna odluka Zadarskog bloka kako MODES više nije član te koalicije.
 
Drugi pokušaj konstituiranja mjesnog odbora Poluotok možete pratiti sutra od 13 sati putem video linka na našoj Facebook stranici.





Related Articles

Back to top button