IzdvojenoZadar

Hrvatska zastava na dnu mora, mul u raspadajućem stanju: Dukiću, Rubeši, Meštroviću i HDZ-ovoj vladajućoj koaliciji ne smeta ovo opasno ruglo na Marexu

NJIH SE TO NE TIČE

Prije tjedan dana na svom Facebooku objavili smo video na kojemu se jasno vidi kako je drveni mul na plaži Jadran, na kojemu se nekoć vijorila i zastava Republike Hrvatske u potpunosti devastiran. Video je do danas pregledan 30 tisuća puta, međutim ni to nije bilo dovoljno HDZ-ovim političarima i njihovim koalicijskim partnerima da se pozabave s ovim problemom koji je aktualan više od godinu dana. Dakle, više od jedne cijele godine nitko nije prstom pomaknuo kako bi se problem riješio.

Dio mula ograđen je žutom, zahrđanom ogradom, a na plaži ne postoji tabla koja bi po zakonu tamo trebala biti prisutna, posebno iz razloga što se radi o mjestu koje može biti opasno po život djece i svih onih koji se na plaži kupaju svaki dan. Zbog čega plaža nema tablu s upozorenjem i zbog čega cijeli mul nije ograđen, nego samo njegov desni dio, nije nam poznato. 

Mul su ogradili žutom ruzinavom ogradom bez table s upozorenjem

Mještani koji žive uz obalu ogorčeni su.

– Ovo je sramota za Zadar. “Marexov mul” nekoć je bio na ponos i diku grada, a danas je opasno stratište kojemu je zabranjen pristup. Pogledajte na što liči to sve skupa, sve je srušeno, a zastava se nalazi na dnu mora. Ovo je sramotno i tu se vidi koliko je naše vijećnike briga o Zadru, oni se samo brinu za svoje guzice i interese. Taj Rubeša tu je nekoć pored Maraske dizao zastavu, a danas je ta zastava na dnu mora. Nisam ni od njega ni od Enija Meštrovića čuo da su se pozabavili s ovim pitanjem, a više puta im je rečeno o čemu se radi. Kad nemaju privatnog interesa onda se ne bave ovim problemima. Isti su kao i HDZ, nema tu razlike. Na kraju krajeva i Rubeša i Meštrović dižu ruke za HDZ-ove projekte, a narod ih nije za to birao – govori nam u dahu jedan od ogorčenih stanovnika Marska parka koji svaki dan šeta uz plažu Jadran na kojoj se nalazi sporni mul.

Njegov susjed također nam govori kako nikoga nije briga za mul jer od toga nitko nema financijske koristi. Kaže i da su svi zadarski političari isti.

– Svi su vam oni isti. Eto, sad imate vlast HDZ-a, Akcije mladih i ovih s Meštrovićeve liste i oni se naprosto ne odazivaju na pozive građana. Samo odlaze na zvučna mjesta gdje bi mogli nešto ušićariti i gdje bi mogli populistički uhvatiti par poena. To su vam zadarski političari. Svi su oni isti. A kad će se sanirati mul? Zašto političari o tome šute? Ne znam, ali odgovori se ponekad sami nameću – govori nam.

I uistinu, ovom temom nije se bavio baš nitko. Srušeni mul s kojega puca veličanstveni pogled na zalazak sunca i poluotok čak nije ni zakonski ograđen pa je vrlo teško i zamisliti kada bi lokalni političari konačno mogli krenuti u obnovu istoga.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button