IzdvojenoZadar

I stranka Glas se pridružila koaliciji “Srcem za Zadar”

Stranka GLAS se pridružila koaliciji Srcem za Zadar predvođenu Markom Vučetićem kao kandidatom za gradonačelnika Zadra.

Temeljna načela kojim se vodimo su izgradnja otvorenog društva u kojem se različitosti potiču kao komparativna prednost i izgradnja stabilnih i predvidivih institucija u službi građana, a upravo samosvjesni, ispunjeni i uspješni pojedinci mogu biti pokretački napretka.

Posljednih 30 godina smo svjedoci da se u našem gradu institucije i javna poduzeća nisu radili u interesu građana već vrlo često u interesu pojedinaca bliskih vlasti. Grad to ne čini ni stabilnim, ni uspješnim jer nitko nema “pravo na grad”. Jednakost svih građana u ovom gradu je naš cilj.

Lokalni i regionalni referendumi, e-peticije i e-referendumi, građanske inicijative, mjesni forumi sazvani oko određenog, za mjesnu zajednicu važnog pitanja, te jačanje instituta konzultiranja sa zainteresiranom javnosti, alati su čijim se korištenjem građani mogu vratiti u središte političkog života, te kojima se može povećati povjerenje građana ne samo u političke predstavnike i političke stranke.

Upravo je to jedan od razloga zašto smo se pridružili koaliciji “Srcem za Zadar” koja je po prvi put okupila i ujedinila cijelu zadarsku oporbu kao i pojedince koji su spremni dati svoj droprinos razvoju grada. Samo zajedno možemo vratiti grad građanima..

GLAS Zadar





Related Articles

Back to top button