Ivan Mikulić debitirao za Dubrovnik, Zagrebu zabio čak 30 koševa

Ivan Mikulić, Foto: Dubrovački vijesnik

Nakon jednomjesečne prvenstvene stanke, nastavlja se A1 liga. Mladi razigravač Zadra, Ivan Mikulić, koji pod palicom trenera Ante Nazora nije dobio pravu priliku za dokazivanjem u prvom dijelu ABA lige, u dogovoru sa sportskim direktorom Brankom Skročom i trenerom Nazorom, odlučio je prihvatiti ponudu Dubrovnika te je jučer debitirao za istoimenu momčad.

Zagreb, inače pod vodstvom zadarskog trenera Danijela Jusupa očekivano slavio u Dubrovniku u susretu 10. kola A-1 hrvatske lige košarkaša. Momčad iz Trnskog je bila bolja od domaćina s 86:80, a Ivan Mikulić je u svom debiju u dresu Dubrovnika protiv Zagreba za 39 minuta u igri postigao 30 koševa. Dojučerašnji košarkaš Zadra za dva je imao samo jedan promašaj, pogodio 8 od 9 šuteva, za tricu imao 50 posto uspješnosti (8/4), a pogodio 71 posto slobodnih bacanja (17/12). Imao je uz to 3 skoka, 4 asistencije, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti.

– Izvrsna partija Mikulića. Bio je raspoložen kao realizator. Nosio je ekipu. Treba biti realan, teško je očekivati kako će svaku utakmicu biti ovako dobar, ali svakako očekujemo kako će doprinjeti da u nastavku sezone igramo bolje i bolje. Mikulić je dao energiju u obrani i u napadu suigračima, koji su imali zahvaljujući njemu dosta otvorenih šuteva. Očekujem kako će mu ostali igrači pomoći u sljedećim utakmicama – istaknuo je Ivan Vujičić, trener košarkaša Dubrovnika nakon poraza od Zagreba u utakmici koju je njegova momčad otvorila vodstvom 10:0, imala i 14 koševa prednosti (20:6 i 22:8), vodila na poluvremenu 39:36, a zadnji put prednost imala sedam minuta prije kraja (67:66).

Hrvoje Bajlo / Dubrovački vjesnik