IzdvojenoZadar

Ivica Kero i dalje se ne miri s činjenicom da više nije ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru

TEŠKO PODNOSI PORAZ

Srednja škola Biograd na Moru dobila je nove članove Školskog odbora. Iz reda osnivača izabrani su: Jelena Jelić, Lobel Krpina i Dubravka Franković. Boženu Kero i Suzanu Bobanović odabrali su nastavnici, a roditelji su izabrali Antu Fuzula. Još uvijek fali jedan član koji nije izabran iz Vijeća radnika.

Znimljivo kako je u Školski odbor ušla Božena Kero, profesorica engleskog jezika i supruga bivšeg ravnatelja Ivice Kera kojemu je ministar Radovan Fuchs uskratio potpis kako bi mogao dobiti još jedan mandat. Na kraju je Kero završio na Zavodu za zapošljavanje. 

Supruga opskurnog Ivice Kera ušla je u Školski odbor kako bi pomogla suprugu u povrataku na poziciju ravnatelja – što je naravno nemoguće ali s obzirom na njegovo obraćenje djelatnicima u aplikaciji Teams izgleda da Kero živi u nekom paralelnom svemiru i uvjerenju kako je nepošteno izgubio njemu jedino bitno, a to je poziciju kojoj nije bio dorastao sudeći po brojnim rješenjima Prosvjetne inspekcije.

Koliko je Kero izgubljen u vremenu i prostoru najbolje se vidi iz njegovog manipulativnog obraćanja djelatnicima u aplikaciji Teams. U tom obraćanju izjavio je da se bori za istinu i pravdu i to protiv velikog zla koje harači. 

Za podsjetiti je da su prethodnici novoimenovanih članova smijenjeni zbog brojnih i ozbiljnih nezakonitosti tj.zbog činjenice što su unatoč uskrati suglasnosti ministra Fuchsa na imenivanje Ivice Kera, iako to po zakonu nisu smjeli, izabrali Kera za vršitelja dužnosti. Tom prilikom su krivotvorili zapisnik iz kojega su izostavili važnu činjenicu da je i tada Davorka Demo bila predložena za vršiteljicu dužnosti. 

Izvori ZADAR Newsa tvrde kako se Kero i dalje ne miri sa svojom sudbinom i činjenicom da nije sposoban voditi odgojno-obrazovnoj ustanovu. Koji manevar će dalje Kero izvesti ostaje nam za vidjeti.

[24. 07. 16:19] Ivica Kero
DOGAĐAJI OKO STATUSA RAVNATELJA
Poštovani kolege nastavnici,
s obzirom na događaje u proteklih mjesec dana imam potrebu obavijestiti Vas i upoznati sa kronologijom svega i trenutnom situacijom: kao što sam i rekao na sjednici, nakon ministrove uskrate od 21. 6. sve do 19. 7. ništa se nije događalo. Do dana današnjega nisam dobio nikakvu službenu obavijest od tijela koje je raspisalo natječaj (Školski odbor) o ishodu natječaja i pouku o pravnom lijeku, što je zakonska obveza u proceduri imenovanja ravnatelja škole. Zbog toga sam inicirao sazivanje sjednice Š.O. kako bi se donijele odluke potrebne za normalno funkcioniranje škole: poništavanje natječaja za imenovanje ravnatelja i ponovno imenovanje v.d. ravnatelja. O zakonitosti istih sve sam detaljno provjerio sa više pravnika i odvjetnika kako ne bih učinio ništa na štetu škole ili protuzakonito. Ovim putem javno zahvaljujem “našim” članovima Školskog odbora koji su se na sjednici herojski držali i nisu dopustili bezakonje i nasilno nepoštivanje volje onih koji rade u ovoj školi, a to ste Vi. Više nego dostojno su Vas predstavljali i branili ugled škole. Moralno junaštvo koje je pokazao predstavnik roditelja ne podlegavši ucjenama i koruptivnim ponudama daje meni osobno, a vjerujem i svima Vama posebnu snagu i obvezu ne odustati nego se i dalje hrabro boriti protiv zla koje harači i zloupotrebljava sustave Lijepe naše. Dakle, Školski je odbor na spomenutoj sjednici donio svoje odluke zakonito, većinom glasova i ja sam trenutno ponovno imenovan v.d. ravnatelja škole. Naime, kad se poništi natječaj onda ne vrijede ni akti koji su proizašli i tiču se natječaja. Budući da je predsjednica Školskog odbora izbjegavala i očito nije imala namjeru potpisati odluke tijela koje ju je izabralo, iste je potpisala zamjenica predsjednice, što je potpuno u skladu sa Statutom škole.
Nažalost, tijekom vikenda su se očito odigravale zakulisne igre koje su tražile novi način kako spriječiti provođenje volje djelatnike ove škole, a epilog svega je jutros na službeni mail škole pristigla Odluka pročelnika o raspuštanju Školskog odbora. Bez i jedne rečenice obrazloženja! Imenovano je tročlano povjerenstvo koje zamjenjuje Školski odbor i u to Povjerenstvo su imenovali jednog člana Nastavničkog vijeća bez znanja ili volje Nastavničkog vijeća!!! I sad kad imaju moć i vlast u svojim rukama planiraju imenovati nekog drugog kao v.d. ravnatelja škole. U međuvremenu se u “medije” plasiraju netočne i zlonamjerne informacije, uznemiruje se djelatnike škole lažnim pozivima, huškački se zaziva moje privođenje od strane policije…
Dragi moji nastavnici, kolege i prijatelji! Iskreno mi je žao što sa mnom morate kroz sve ovo prolaziti. Zahvalan sam svima koji su digli svoj glas protiv svih ovih nepravdi i laži kroz protekle 4 godine. Vjerovao sam i pokušavam još uvijek vjerovati da se isplati boriti za istinu i pravdu i da zlo nema zadnju riječ. Bez obzira kako ova priča završila, ne dajte se pokolebati i ne dopustite da Vas itko omalovažava ili tretira kao nebitne, kao da se Vas ništa ne pita.
Dragi kolege, dok nije donesena drugačija odluka, a nije, i ne bi bila zakonita, ja sam i dalje na čelu naše škole. Ako se to promijeni bit ćete sigurno obaviješteni, pogotovo zbog zaduženja i pripreme sljedeće školske godine, što Vas se izravno tiče. Do tada želim Vam ugodan zasluženi godišnji odmor.
Vaš ravnatelj: Ivica Kero
(Broj sviđanja: 11)





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button