Izbor predsjednika Županijskog suda u Zadru traje preko dva mjeseca

Državno sudbeno vijeće neće uspjeti do kraja ove godine uspjeti izabrati predsjednika Županijskog suda u Zadru na temelju natječaja koji je objavljen još polovicom listopada. Do tada traje mandat vršitelja dužnosti predsjedniku Vladimiru Mikočeviću, koji se kako je to već objavljeno, javio na natječaj uz suca Marijana Bitangu koji nije prošao na prethodnom natječaju te sutkinju Građanskog odjela Sanju Prosenicu.

Njihove je kandidature Državno sudbeno vijeće „spustilo” na zadarski sud gdje će se obaviti njihovo ocjenjivanje. To će po standardiziranim metodama provesti Sudačko vijeće na čijem je ćelu sutkinja Dijana Grancarić, ujedno glasnogovornica Županijskog suda. Do kraja ovog mjeseca zakazat će se sjednica Sudačkog vijeća koje će na temelju egzaktnih pokazatelja rokova, normi i kvalitete sudskih postupaka, dati pojedinačnu ocjenu za svakog podatka. U slučaju da se netko od njih ne slaže s ocjenom, postupak se produžava žalbom Vrhovnom sudu.
No, ako prođe kako treba, kandidatu s ocjenama koje će se javno objaviti na stranici Državnog sudbeno vijeća koje će provesti intervju. Što će koga suca pitati i za koga će se na kraju odlučiti, znat će se dogodine.

Valjda će treći po redu natječaj “izroditi” predsjednika Županijskog suda u Zadru.