112IzdvojenoZadarZADAR Sport

Izvor iz Grada Zadra: “Jasno je da klub ide u stečaj, Josip Miočić vam ne govori istinu”

Grad Zadar sljedeće godine iz proračuna neće izdvojiti niti jedne kune, za razliku od svih ostalih godina s kojima bi se financirao Nogometni klub Zadar š.d.d. Proizlazi to iz informacije koju je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća potvrdio gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Tom formalno – pravnom odlukom Branka Dukića, ali i činjenicom kako je osnovan HNK Zadar, koji bi u budućnosti trebao dobivati sredstva od Grada Zadra, Grad Zadar se narugao igračima kojima klub duguje više milijuna kuna u što nisu uračunate zatezne kamate.

Puste laži koje su godinama slušali igrači od strane lokalnih političara koji su im godinama obećavali kako će se u konačnici naplatiti, posljednjom odlukom gradonačelnika Dukića, vjerovnici i osobe koje su oštećene od strane kluba, posredno i Grada Zadra nikako nisu zadovoljni.

Kako bi o radu NK Zadar š.d.d. doznali više informacija, o svemu smo pokušali razgovarati s predsjednikom Nadzornog odbora, Josipom Miočićem. On nam je u telefonskom razgovoru kazao kako se NO redovno sastaje. Međutim, nije htio potvrditi ono na što upućuje baš sve – da se klub gura u stečaj kako bi HNK Zadar bez dugovanja mogao nastaviti s radom kao da se ništa nije dogodilo.

Mioćić tvrdi kako se klub ne gura u stečaj

– Ne, ne, ne kogu o tome govoriti, samo molim Boga da ne dobijem koronavirus, sad sam prehlađen – kaže nam Miočić s kojim smo se trebali vidjeti, ali je on taj sastanak odjednom odgodio.

Tvrdi kako se klub s dugovima ne gura u stečaj.

– Ma nema govora o tome da se klub gura u stečaj, neću o tome razgovarati, ne bi bilo fer prema članovima Nadzornog odbora – tvrdi nam Miočić.

Na naš opetovani upit zašto klub nije poduzeo apsolutno ništa da se igračima isplate dugovi, što potvrđuje i činjenica kako klub od Grada Zadra nije tražio novce za sljedeću sezonu, Miočić opet tvrdi da nismo u pravu, a jesmo jer klub stvarno nije tražio sredstva za novu sezonu.

Mioćić i vodstvo kluba nisu tražili novce od Grada Zadra za novu sezonu, a igrače su prebacili u HNK Zadar

Štoviše, svi igrači iz Nogometnog kluba Zadar š.d.d. prešli su u HNK Zadar i tako je klub u potpunosti obezvrijeđen. A klub koji nema novce ni imovine, blokiran je i nema igrače i ima milijunska dugovanja, očito je, odlazi u jednom smjeru. Miočić nam na još jedan direktan upit nije odgovorio ni na pitanje koja će biti sudbina kluba s milijunskim dugovanjima i kako će se igrači i vjerovnici naplatiti.

– Ne mogu vam davati intervju, radimo što možemo, ne guramo klub u stečaj, ne, to nije opcija, tvrdi nam Miočić.

Izvor iz Grada Zadra: Miočić vam ne smije reći istinu, točno je da klub ide u stečaj

Izvor ZADAR Newsa iz Grada Zadra kaže nam kako klub ide u stečaj i kako će se sve prebaciti na novoosnovani HNK Zadar, ali i kako Miočić o tome ne smije javno govoriti.

– Zar ste stvarno očekivali da će vam Miočić reći kako se klub gura namjerno u stečaj. Koliko znam, neke institucije već se bave poslovanjem i posljednjim odlukama NK Zadar š.d.d. I HNK Zadar. Miočić bi priznanjem činjenice da se klub gura u stečaj počinio kazneno djelo. Namjerno guranje trgovačkog društva u stečaj je kazneno djelo – tvrdi naš visokopozicionirani izvor iz Grada Zadra.

Vjerovnici tvrde: Znamo tko je odgovoran za sve, nisu milijuni išli samo Renu Sinovčiću

Za kraj dodajmo i podatak kako se redakciji portala ZADAR News javilo još nekoliko oštećenih vjerovnika koji nas uvjeravaju neće odustati od svojih legalno zarađenih novaca. Kazali su nam i kako pomno promatraju što se događa s klubom.

– Točno se hijerarhijski u ovom gradu zna tko je odgovoran za sve i gdje su išli naši milijuni. Nije to bio samo Reno Sinovćić. Oni koji misle da je sve njemu išlo, varaju se. No, o tome nekom drugom prilikom – kazao je jedan od vjerovnika za ZADAR News.

NASTAVLJA SE..





Related Articles

Back to top button