Jedan od teško ozlijeđenih radnika Plive izgubio bitku za život!

JEDAN od dvojice teško ozlijeđenih radnika Plive preminuo je uslijed ozljeda dobivenih u eksploziji koja se dogodila u petak.

“Unatoč brzim reakcijama svih timova, a posebice liječničkog tima Klinike za traumatologiju u Zagrebu, sa žalošću moramo priopćiti kako je Saša Burnić, jedan od dvojice naših kolega, a koji je zadobio najteže ozljede, preminuo.

Izražavamo iskrenu sućut svim članovima obitelji tragično stradalog kolege Saše Burnića. 

Iako su sve nadležne službe PLIVE, kao i odgovorni u gradu reagirali u najkraćem vremenskom roku, nastale ozljede bile su preteške. Preminuli Saša Burnić u PLIVI je radio od 2007. u farmaceutskoj proizvodnji, a zaposlenici PLIVE će ga se s tugom sjećati kao izuzetno vrijednog i požrtvovnog kolege. Iako nije moguće nadoknaditi ovako tragični gubitak za sve nas PLIVA će pružiti svu potrebnu pomoć članovima obitelji. 

Drugi teže ozlijeđeni PLIVIN zaposlenik je izvan životne opasnosti te se oporavlja u Klinici za traumatologiju. Djelatnici kojima je pružena medicinska pomoć radi udisanja dima, pušteni su iz KB Sveti Duh na kućnu njegu. 

Do nesreće je došlo uslijed izbijanja požara u proizvodnom pogonu PLIVE na lokaciji Prilaz baruna Filipovića, u zgradi farmaceutskih tehničkih operacija. Očevid i istražne radnje su u tijeku, a do utvrđivanja svih relevantnih činjenica proizvodnja će biti zaustavljena. U istrazi kao i sanaciji bit će uključene sve hrvatske stručne službe, ali i inozemni stručnjaci. 

PLIVINA postrojenja spadaju u najsuvremenija i izgrađena su prije samo nekoliko godina. Iako su redovito održavana kako bi se osigurali najbolji standardi i stupanj sigurnosti i zdravlja zaposlenika, nažalost, došlo je do nesretnog događaja. 

Izražavamo naše najdublje žaljenje radi nesretnih okolnosti” , stoji u priopćenju iz Plive.