ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Još se ne zna tko će predstavljati KK Zadar u predstečajnoj nagodbi!

Darko Kasap
Darko Kasap

Nakon odlaska Marina Čačića s funkcije direktora Košarkaškog kluba Zadar, vjerovali ili ne, još uvijek se ne zna tko će zastupati interese kluba pred Nagodbenim vijećem. Ostaje nejasno kako je uopće sjednica Nadzornog odbora mogla završiti, a da se ne odredi odgovorna osoba koja će klub predstavljati pred gore navedenim vijećem?! Zvuči poprilično aljkavo i neodgovorno, no, kad su u pitanju čelni ljudi KK Zadar, posebice predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar, Darko Kasap, te nas stvari uopće ne bi trebale čuditi.

Podsjetimo, na novinarski upit koji je sljedeći korak KK Zadar, nakon održane prve Nagodbene sjednice, tadašnji direktor Marino Čačić kazao je sljedeće:

– Treba sačekati da Nagodbeno vijeće odredi termin drugog ročišta, na kojemu će se održati glasovanje o prihvaćanju plana i to je sada glavno pitanje – kazao je tada Čačić dodavši još jednom da je optimist i kako se nada da će ovaj proces završiti na najbolji mogući način za klub.

Neodgovornost

Međutim, istog dana dogodio se još jedan problem, a taj je zahtjev ministra financija Slavka Linića za obustavom predstečajne nagodbe. Žalbeno vijeće još uvijek nije odlučilo uvažava li se zahtjev ministra Linića, pa samim time i dalje zvuči nevjerojatno da KK Zadar još uvijek nije imenovao odgovornu osobu koja će i pred ovim vijećem morati braniti interese kluba.

Kasap ignorira medije

Iako smo u više navrata pokušali doći do predsjednika NO KK Zadar, Darka Kasapa, pogađate, to nam nije pošlo za rukom. U njegovom bivšem uredu, onom zadarskog dogradonačelnika, kažu kako Kasap više nema nikakve veze s Gradom Zadrom. Točnije, pročelnik Boris Artić kazao nam je kako Kasap više nema veze s gradskom upravom. Međutim, Kasap je i dalje prvi službeni predstavnik Grada Zadra u klubu i kao predsjednik NO trenutno predstavlja najodgovorniju osobu u klubu. Možda najodgovorniju na papiru.

Podsjetimo, prema službenim podacima, ukupni dug KK Zadra je 41 milijun i 582 tisuće kuna, vijest je ovo koju je prije nešto više od mjesec dana objavio predstečajni upravitelj Ante Poljak. Velika većina duga odnosi se na Poreznu upravu, ali i Gradu Zadru kojemu je klub dužan pozamašan iznos za komunalnu naknadu.





Related Articles

Back to top button