ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO Kalmeta degradira sposobne, a unaprijeđuje nesposobne: Zašto je smijenjen pročelnik Boris Artić?

articKao što je i najavio prije nešto više od dva mjeseca, gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta ukinuo je Ured gradonačelnika kojemu je dugo godina na čelu bio pročelnik Boris Artić, pune četiri godine desna ruka bivšem gradonačelniku i aktualnom zamjeniku gradonačelnika, Zvonimiru Vrančiću.

Tako je još jednom osvježen Ured grada kojem je na čelu bila i ostala pročelnica Mirjana Zubčić. Artić je, prema najavama, degradiran te je preko noći postao njen ‘zamjenik’, kao što je nekadašnji pročelnik Matko Segarić postao ‘zamjenik’ novom pročelniku Prostornog uređenja i graditeljstva, Darku Kasapu.

Artićev angažman u HDZ-ovoj kampanji

Iako nestranački kadar, Artić je s funkcije pročelnika smijenjen na zanimljiv i već oprobani način – tako što je njegov Ured prestao s djelovanjem, a on je premješten u Ured grada te od nedavno nosi titulu ‘zamjenika’. A kako stvari funkcioniraj u samom zadarskom HDZ-u, teško je govoriti. Artić se možda nadao da će radi svoje angažiranosti u HDZ-ovoj kampanji biti nagrađen, no dogodilo se upravo suprotno.

Uvijek profesionalan

Sada već bivšeg pročelnika upitali smo za komentar cijele priče oko radnog mjesta, međutim Artić nam je kratko kazao kako nema što posebno komentirati. Ono što redakcija ZDNews.hr-a može potvrditi je profesionalnost, stopostotna angažiranost i posvećenost poslu Artića kada su mediji i odnosi s istima u pitanju. Naime, kada bi zapelo oko nekog nepotpunog ili namjerno prešućenog odgovora iz gradske prave, upravo tada bi Artić, nakon naše reakcije – reagirao i uglavnom vrlo brzo riješio problem, što za sada nikako nije slučaj s novom ‘višom stručnom suradnicom’ i neformalnom glasnogovornicom Grada Zadra, kao ni s ostalim uhljebljenima u ‘Uredu za odnose s javnošću’.





Related Articles

Back to top button