VIDEO – Kalmeta + Peroš = politička korupcija

Svečanost dodjele priznanja u povodu dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana zasjenio je istup SDP-ovih gradskih vijećnika, koji su razvijanjem transparenta negodovali zbog nagrađivanja Narodnog muzeja Zadar odnosno njegove ravnateljice Renate Peroš.

Isticanjem transparenta na kojemu je pisalo Kalmeta + Peroš = politička korupcija, SDP-ovci su htjeli poručiti kako je nemoralno da nagradu primi ravnateljica Peroš, koja se 2001. godine kao predstavnica nezavisne liste priklonila HDZ-u.

Smisao transparenta pojasnila je predsjednica zadarskoga SDP-a Sabina Glasovac.

– Mladim ljudima je vrlo važno poslati jasnu poruku da se ljudi koji nemaju morala i koji sudjeluju u političkoj korupciji moraju najoštrije osuditi, a ne zapošljavati i zbrinjavati u gradskim tvrtkama te im još za to davati javna priznanja, poručila je Sabina Glasovac, pomoćnica ministra obrazovanja Željka Jovanovića.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta rekao je da nije vidio transparent.
– Svi živimo u demokraciji, svatko može raditi što ga je volja. Ja mislim da ti postupci više govore o onima koji to rade, nego o onima o kojima pišu, rekao je gradonačelnik Kalmeta zamoljen da komentira transparent oporbenjaka, kojeg su razvili na prigodnoj svečanosti.