Kalmeta u strahu od novih USKOK-ovih optužnica: “Otišao je u mirovinu i samo želi svoj mir”

Nekadašnji gradonačelnik Zadra i bivši ministar u HDZ-ovoj Vladi tadašnjeg premijera Ive Sanadera, kasnije i Jadranke Kosor kojoj je Sanader prepustio premijersku funkciju u strahu je od novih optužnica i istraga koje protiv njega navodno provodi USKOK.

Iako službenih informacija o novim istragama USKOK-a koje bi bile usmjerene protiv Kalmete nema, kako se neslužbeno doznaje u Uredu za sprječavanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i istražiteljima zanimljive su i neke pojedinosti iz Kalmetinog gradonačelničkog mandata (Božidar Kalmeta bio je gradonačelnik Zadra u periodu od 2013. do 2017., op.a).

U strahu od novih istraga

Izvor blizak HDZ-u potvrdio nam je kako Kalmeta već neko vrijeme pokušava doznati zbog čega ga istražuje USKOK, međutim do tih podataka nije uspio doći.

– On je u konstantnom strahu, prvo zbog suđenja koje još uvijek nema pravomoćni epilog. Sada se sve glasnije spominje kako će se ponoviti suđenje i to je onda još nekoliko godina agonije, on se nada da će biti pravomoćno oslobođen, što je normalno za nekoga tko je optužen. Drugo, zbog čestih informacija o novim istragama koje su navodno pokrenute protiv njega od strane USKOK-a – kaže nam dobro upućeni izvor u situaciju oko Kalmete.

‘U mirovini je i samo želi svoj mir’

Isti izvor koji je gotovo svaki dan u kontaktu sa šefom Županijskog HDZ-a i članovima njegove obitelji kazao nam je kako Kalmeta živi penzionerski i samo želi svoj mir.

– U mirovini je i više ne želi imati nikakve veze s izvršnom vlašću, samo traži svoj mir i to je sve. Istina, šef je Županijske organizacije HDZ-a, ali sve manje ima volje i za to. On vam se uglavnom brine se o djeci, unucima, tu i tamo dođe u središnjicu stranke u Medulićevu na Poluotoku i to je sve što njega zanima, da ima svoj mir – kazao je.

Nedostupan za komentar

Iako smo u više navrata pokušali doći do samog Kalmete kako bi potvrdio ili demantirao iznesenje tvrdnje njemu bliske osobe, to nam do zaključka ovog članka nije pošlo za rukom.