KALMETA ZA POSTAVLJANJE NOĆNOG ČUVARA Razbijeno još jedno staklo na Trgu Petra Zoranića

Vandali su noćas razbili još jednu staklenu površinu iznad arheoloških ostataka na Trgu Petra Zoranića, objavio je Radio Zadar, ali na drugom otvoru.

Iako je preko oba razbijena stakla stavljena zaštitna traka, u zadarskoj policiji, kao ni u odjelu za graditeljstvo Grada Zadra ne znaju za drugo razbijeno staklo.

Razbijeno je na isti način, a je li isti počinitelj to je sad već za CSI Zadar.  Policija je ustvrdila da je 41-godišnji B.P. razbio prvo staklo nakon čega ga je zatekla interventna policija. Protiv njega je podignuta kaznena prijava za oštećenje tuđih stavri te je sinoć priveden pritvorskom nadzorniku, rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Pročelnik za graditeljstvo Matko Segarić jučer se sam osvjedočio njegovom vandalskom činu, a jutros je od novinara doznao da je još jedno razbijeno staklo. Gradska uprava je tu nemoćna.

– Moramo naručiti novo staklo, koje nije obično već troslojno i zamijeniti razbijena stakla, kazao je Segarić.

Kalmeta za noćnog čuvara

Tijekom prolaska trgom, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta je gledajući uništena stakla prokomentirao kako će Grad očito morati angažirati noćnoga čuvara.