IzdvojenoZadar

Kalmeti odbijen zahtjev da se novinarima Bajlu i Margetiću izda mjera zabrane prilaska

BLAMAŽA I POLITIČKI PROGON

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nije izdalo novinarima Hrvoju Bajlu i Domagoju Margetiću mjeru zabrana prilaska Božidaru Kalmeti unatoč zahtjevu Kalmete da se novinarima, koliko god to suldo zvučalo, zabrani pristup aktualnom uskočkom optuženiku.

Kalmeta je tražio da zabranu prilaska za novinare, zahtjev mu je odbijen

Podsjetimo, novinari Bajlo i Margetić uhićeni su nakon što je ZADAR News objavio ekskluzivne fotografije Kalmetine tajne vile vrijedne više od milijun i pol eura koju je Kalmeta “pospremio” na punca, inače čovjeka slabijeg imovinskog stanja.

Novinarima se stavlja na teret i da su slikali maloljetnu osobu u Kalmetinom luksuznom turističkom kompleksu, međutim, više vještaka već je ustvrdilo kako se na fotografiji bazena ne može utvrditi radi li se o osobi muškog ili ženskog spola, odnosno nemoguće je, s obzirom na zamućenost tog dijela fotografije odrediti koliko osoba na fotografiji ima godina.

Lažno prijavio novinare, uskoro slijedi odbačaj kaznene prijave u potpunosti?

Stoga je za vjerovati kako će ovaj progon završiti odbačajem dvije izmišljene kaznene prijave.

Novinarima nije vraćena oprema

Za kraj valja nagalasiti kako je novinarima prilikom uhićenja bez sudskog naloga oteta novinarska oprema, mobiteli i kamere. Do danas je jedino novinaru Margetiću vraćen mobitel, dok novinaru Bajlu isti nije vraćen jer ga policija ne može otljučati. Ostala oprema novinara Margetića i dalje je u zadarskoj policiji unatoč činjenici kako je nalog za pretragu svih uređaja trajao tri dana. Taj rok je, u međuvremenu, odavno istekao.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button