ZadarZadne-Izdvojeno

Kalmetin jeftina gluma: ‘Letjet će perja, ako utvrde nepravilnosti oko zapošljavanja u JVP’

imageDanas ću od nadležnih tijela tražiti da se utvrdi je li bilo zakonskih nepravilnosti prilikom zapošljavanja, jer ako se utvrdi bilo što, letjet će perja, tako je za Slobodnu Dalmaciju gradonačelnik Božidar Kalmeta komentirao jučerašnji napis o zapošljavanju sinova vatrogasaca za pripravnike u JVP Zadar, koja se financira iz gradskog proračuna.

Kalmeta je kazao de je morao protrljati oči kada je vidio naslov u Slobodnoj koja je otkrila kako je na natječaju za pripravnike zaposleno osmero sinova očeva – vatrogasaca, uključujući sina zapovjednika Željka Šoše, inače tajnika gradskog HDZ-a.

U JVP je prije dvije godine zaposlen i sin ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje SDP-ovca Jadrana Perinića. Da se radi o obiteljskoj javnoj službi govori informator Slobodne Dalmacije koji nije prošao na testiranju. Od 130 zaposlenika čak polovica u izravnoj rodbinskoj vezi. Zapošljava se rodbina, prijatelji, članovi stranke čak i ljubavnice, naveo je za javnost anonimni sugovornik Slobodne Dalmacije.

Nezadovoljni kandidati s testiranja tražili su prijem kod samog gradonačelnika Kalmete koji ih je, kako je rekao, uputio na Šošu. No, oni su ostali na Trg i upozorili javnost na događanja u Murvičkoj ulici, gdje je sjedište JVP Zadar.





Related Articles

Back to top button