Kalmetu bacili s bine

Božidar Kalmeta

Prilikom slavlja u Pakoštanima, mnogi su se htjeli popeti na binu i stati do Ante Gotovine pa i bivši Sanaderov ministar, gradonačelnik Zadra i prijatelj obitelji Gotovina Božidar Kalmeta. Iz osiguranja su nam rekli, da je nemoguće te “štakore što lociraju i što se guraju odmaknuti.”

“Prvo se Milijan Brkić ugurao u Zagrebu pa smo ga otjerali, a u Pakoštane se penjao Božidar Kalmeta na binu. Doista, usprkos velikodušnosti Gotovine, ne znamo imaju li ti ljudi opanak ili obraz. Doći će na red. Da sam ne mjestu Gotovine zalupio bi im vrata. Najbolje godine je proveo u zatvoru zbog njih.” – rekao nam je pripadnik osiguranja generala, koji tvrdi da je Gotovini najdraže se grliti sa običnim građanima, koji nisu u politici.

Božidara Kalmetu nekoliko bijesnih građana je gurnulo prilikom pokušaja penjanja na binu. Kako je udarno predložio Gotovinu za predsjednika, odmah su se svi pitali ima li političke ambicije. Naravno da Gotovina o tome ne razmišlja u ovim trenucima, možda ni uopće, to je bila samo naša realna slika na njegovu popularnost i javno mijenje.