ZadarZadne-Izdvojeno

Kandidat HDZ-a za župana uvjeren u pobjedu: “SDP će ukinuti Zadarsku županiju!”

zrilićNa sjednici Županijskog odbora HDZ-a jednoglasno je odlučeno da će kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima biti Stipe Zrilić, dok je kandidat za dožupana Božidar Longin.

Bezrezervna potpora stranačkih kolega nije iznenadila aktualnog župana Zrilića. Smatra da je povjerenje i kandidaturu zaslužio dosadašnjim kvalitetnim radom i da još puno toga može učiniti za Zadarsku županiju i njezin opstanak u administrativnom i širem smislu.

Svjestan je da okolnosti u kojima je radio nisu bile lagane govoreći da ga je u radu smetala financijska i gospodarska kriza uslijed čega su smanjena sredstva u javnom sektoru. Usprkos svemu navedenom, kategorički tvrdi da se aktualna državna vlast u mnogo slučajeva odnosila diskriminirajuće prema Zadarskoj županiji.

Korupcijske afere, Zrilić smatra inferiornim u smislu rada HDZ-ovaca na zadarskom području. Kao najveću prednost Hrvatske demokratske zajednice u odnosu na opoziciju ističe borbu protiv podjele Hrvatske u pet regija: Zagreb, Rijeka, Osijek, Split i Varaždin.

– Gubimo priliku za svoju županiju. Ako je Zadar peti grad po veličini, zašto je zaobiđen?! Zalažem se za dosadašnju teritorijalnu podjelu na regije i općine koja je bila dobra. Zadru i okolici pružala je ravnopravnu priliku s ostalim dalmatinskim gradovima, imajući u vidu i ratne okolnosti. Na ovaj način udaljava se odlučivanje od žitelja Zadarske županije kao i prilika da odabiremo kadrove i planiramo okolnosti, istaknuo je Zrilić.

Uvjeren je u svoju pobjedu kao i pobjedu svoje stranke na lokalnim izborima smatrajući da se “SDP s kolacijskim partnerima vodi politikantstvom, a ne interesom ljudi” navodeći primjere “stopiranja kapitalnih investicija na zadarskom području i financijskog zakidanja na gotovo svim područjima”.

– Očito je da nas središnja vlast tretira drukčije. Politička elita vrši diskriminaciju! Na loš odnos prema Zadarskoj županiji ukazivao sam više puta, počevši od Županijske uprave za ceste, preko nekih javnih ustanova, škola, Opće bolnice Zadar. Pa pokušali su stopirati projekt Gaženica, što nema nikakvog smisla, ukazao je Zrilić.





Related Articles

Back to top button