IzdvojenoZadar

Katić brutalno o Kalmeti: “Gordi hrast” šef je zločinačke organizacije Kumovi d.o.o. Sina Antu koji ne zna kako izgleda autobus postavio je za šefa Nadzornog odbora Liburnije

VIDEO

Bivši vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Branko Katić održao je jučer press konferenciju ispred zgrade Općinskog suda u Zadru i Općinskog državnog odvjetništva na kojemu je optužio Božidara Kalmetu da je na čelu zločinačke organizacije.

Kalmeta kao šef zločinačke organizacije

U svom uvodnom izlaganju Katić je rekao kako se nalazimo ispred ispostave trgovačkog društva Kumovi d.o.o. čije je sjedište u Punta Skali. Kazao je kako vodeću ulogu u tvrtki Kumovi d.o.o. ima tzv. “Gordi hrast”, odnosno šef kriminalnog krakena Božidar Kalmeta zvani Dario.

Kumovi d.o.o.

Osvrnuo se Katić u svom govoru i na Antu Kalmetu, predsjednika Nadzornog odbora Liburnije za kojega je rekao da je na čelu tog trgovačkog društva, a vjerojatni ne zna ni kako izgleda autobus. Katić je dodao i kako je jedan od prvih poteza gradonačelnika Branka Dukića 2021. kada je izabran bio imenovanje Ante Kalmete na tu funkciju. Rekao je i kako se odluka o imenovanju upitno sposobnoga Kalmete juniora od javnosti skrivala tri mjeseca.

U nastavku svog izlaganja Katić je govorio i o notornom Ivanu Galoviću i Predragu Duševiću, zaposleniku Liburnije koji je, kako tvrdi Katić, svojedobno osnovao sindikat u njegovoj privatnoj firmi.

Govorio je Katić kasnije i o pokušaju uhljebljivanja Ante Kalmete u ERSTE banku, ali i o bivšem sindikalcu Vedranu Uraniji. Nije štedio Katić u svom slobodnom izlaganju ni notornog i kontroverznog v.d.-a Županijskog državnog odvjetnika Debisa Sokola ni Općinsku državnu odvjetnicu Dariju Padovan Buškulić.

Cijeli intervju s Katićem pogledajte ispod ospod teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button