ZADAR SportZadne-Izdvojeno

KK Zadar u blokadi, prijeti li stečaj?

Zadar Fener 2Direktor KK Zadar Boris Skroće u razgovoru za Radio Zadar je progovorio o aktualnom trenutku kluba. Između ostalog odgovorio je i na pitanje prijeti li klubu stečaj. Prije mjesec i pol dana, dok su oporbeni vijećnici palili sirene za uzbunu i upozoravali kako će klub u lipnju biti primoran staviti ključ u bravu Skroće je za govornicom Gradskog vijeće hvalio rezultate svoga rada i kluba u cjelini. SDP-ovac Erol Gaši je apostrofirao kako se zbog nepoštivanja plana predstečajne nagodbe gomilaju novi dugovi, čak je i HDZ-ovac Zvonimir Vrančić priznao da je financijsko stanje kluba teško.

Danas, puno prije lipnja, klub je u blokadi, igračima i zaposlenicima kasne plaće, Amerikanac James Florence štrajka te je pitanje hoće li u tome ostati usamljen.

Evo zanimljivijih dijelova razgovora: 

Hoće li se i kad riješiti ova situacija?

– Intenzivno radimo, došlo je do nesporazuma između nas i Porezne uprave, angažirali smo i jedan odvjetnički tim iz Zagreba po tom pitanju. Nadam se da će to biti riješeno vrlo skoro, čeka se jedan naputak od strane Vlade kako bi naš račun mogao biti deblokiran.

Često se spominjao ulazak strateškog partnera u klub, što je s tim?

– Ne bih sada o tome, vjerujte, zaobišao bi sada tu temu, ostavimo ju radije za desetak dana kada bi mogli reći i nešto drugo”.

Koliko je stečaj blizu?

– Čujte, stečaj ili ne stečaj, to je pitanje. Mi ćemo sve poduzeti da do njega ne dođe. Ukoliko budemo određen broj dana u blokadi i ne vidimo način kako to riješiti onda će to biti problem. Međutim, mi imamo sredstva pripremljena, potpisali smo i prije nekoliko dana sponzorski ugovor s jednom bankarskom institucijom. Samo taj iznos bio bi dovoljan za podmiriti mjesečni iznos za cijeli pogon. Imamo sigurno najmanje tri, četiri plaće osigurane, samo čekamo da budemo deblokirani kako bi ih i isplatili.

Unatoč svemu Skroće je optimist, vjeruje da će ljepši dan stići u klub s Višnjika.

– Vjerujem, puno posla smo odradili u posljednje dvije godine, nije lako ali optimist sam i nadam se da ćemo uspjeti klub osoviti na čvrste temelje.

 





Related Articles

Back to top button