ZadarZadne-Izdvojeno

Knez nazvao Kalmetin postupak politički i moralno perverznim


imageJoso Knez, Marina Marić i Marko Giro, zadarski HSLS-ovci pozvali su danas građane da na predstojećem referendumu budu protiv, a osim toga Knez je i gradonačelnika Kalmetu, odnosno njegov postupak kojim je jučer birače pozvao da zaokruže „Za” nazvao politički i moralno perverznim.

Naime, kako je rekao, u jednim dnevnim novinama vidio je tekst te se zapitao kako netko tko se ne pridržava vrijednosti katoličke crkve, a iza sebe ima brak, može pozivati druge da na referendumu zaokruže da u Ustav uđe kako je brak zajednica između muškarca i žene.

– To je politička i moralna perverzija, kazao je Knez koji nije odmah rekao na koga je mislio, no na novinarsko inzistiranje kazao je kako se ne radi samo o Božidaru Kalmeti, nego ima takvih primjera i u Šibensko-kninskoj županiji.

Svoj stav o tome zbog čega na referendumu treba biti protiv Knez je obrazložio tako što se referendumom ništa bitno neće promijeniti.


– Pripadnici manjinske skupine istospolnih zajednica ostat će to što jesu, a inzistiranje na tome da se brak definira ustavom smatramo da je obezvrjeđivanje samog Ustava. Mišljenja smo da se to treba definirati zakonima u skladu sa suvremenom praksom. To pitanje nije unisono i mu u Hrvatskoj ili želimo pokazati da smo veći katolici od pape ili da smo anarholiberali. Ozračje je jako loše, a još je započelo i prikupljanje potpisa za ograničavanje prava nacionalnih manjina, iako je to Hrvatska preuzela prije pristupa Europskoj uniji, kazao je Knez ističući kako su te osobe trebale reći nešto kada su se propisi donosili, a ne sada.


Knez je kazao kako ovakvim referendumom društvo neće napredovati te će se samo stvoriti trošak te da je najveći problem ipak ogroman broj nezaposlenih.

– Pozivamo građane da iziđu, budu protiv ovakvog obezvrjeđivanja Ustava, a imaju razloga i da prekriže listić te tako elitama nedvosmisleno pokažu nezadovoljstvo protiv ovakvih predstava. Siguran sam da se ovim neće smanjiti kolone koje čekaju pred konzulatima da odu iz države trbuhom za kruhom, kazao je Knez.

Marina Marić ispred žena HSLS pozvala je građanke da glasuju protiv, jer se radi o kršenju manjinskih i ljudskih prava, dok je Marko Giro kazao kako je bespotrebno i besmisleno skretati fokus na nebitne stvari koje dijele narod.Related Articles

Back to top button