ZadarZadne-Izdvojeno

Kujundžić se rukovao s Livakovićem pa se pravio da ga ne pozna

livakovicNakon što se kandidat za predsjednika Milan Kujundžić u Zadru, naočigled okupljenih rukovao s Zdravkom Livakovićem, bivšim državnim tajnikom HDZ-ovog ministra Božidara Kalmete i osumnjičenikom u slučaju Remorker, novinari su ga pitali misli li da bi to moglo izazvati negativne konotacije.

Livaković je pod istragom zbog sumnji u malverzacije u Hrvatskim autocestama.

Kujundžić kaže da nije ni znao o kome se radi te kada se rukovao s Livakovićem, vjerovao je da se radi o jednom od njegovih bivših pacijenata.

Kako je izgledao susret možete pogledati u priloženom videu.

Prije toga razgovarao je s novinarima pri čemu je odgovorio na pitanje o sudstvu. ‘Sudove treba depolitizirati, jer na žalost dobar dio hrvatskog sudstva, uključujući i Ustavni sud u rukama je političara i kriminalaca. Brojni suci moraju otići i na njihova mjesta moraju doći časni i kompetentni ljudi’, poručuje Kujundžić.

‘Spremaju se krasti opet’

Osvrnuo se i na svoje protukandidate kazavši kako ‘ne bi trebali sudjelovati u izborima, jer su sudjelovali u krađi glasova’.

‘Ako je točno ono što su prenijeli mediji, i jedno i drugo su ili sudjelovali ili znali za krađe glasova 2005. i 2007. i 2009., a pri tome ništa nisu poduzeli, kao što ništa nisu poduzeli da bi se spriječile nove krađe, jer minimum kojega sam tražio da bi se spriječili fantomski glasovi i krađe glasova bio je da se uvede rubrika potpisi. Znači, kad izađete na glasovanje, da se i potpišete i tada se mogu i provjeriti i lažni glasovi. To nisu htjeli uvesti. Dakle, spremaju se krasti opet. A ovi dvoje navedenih, Kolinda i Ivo, ako su točni navodi iz medija ne bi ni smjeli sudjelovati u izborima jer su na određeni način sudjelovali u prevari hrvatskog naroda i krađi glasova’, zaključio je predsjednički kandidat.

Video možete pogledati klikom ovdje.





Related Articles

Back to top button