Lawrence će donijeti mirnoću, a Sobin stabilnost

U četvrtoj pripremnoj utakmici ove sezone košarkaši Zadra su bez većih problema svladali kvalitativno dosta inferiornijeg ruskog drugoligaša Altaja.

– Ova nam je utakmica poslužila prije svega da u određenim fazama isprobamo koncept kojega smo vježbali posljednjih dana, ali i da malo podignemo samopouzdanje. Međutim, opet nisam zadovoljan obranom kontranapada. Puno smo trica primili iz njihove široke tranzicije. Kad smo koncentrirani i napravimo tri-četiri dobre obrane, odjednom gubimo koncentraciju. To nam se događa već nekoliko puta – kaže Hrvoje Vlašić.

Svaka utakmica je i dobra prilika za uigravanje novog razigravača Scoopa Jardinea, koji je i ovaj put zabio dvocifren broj poena za relativno kratko vrijeme provedeno na terenu.

– Očigledno ima problema s kondicijom i cilj nam je da ga što prije dignemo. Ali riječ je o igraču koji rješava sve na poziciji organizatora igre i jednostavno ga treba čekati i koristiti u nekoliko navrata po par minuta. Diže se, ali još uvijek je to daleko od forme koja je potrebna za ABA ligu. Radit ćemo dobro do početka pa ćemo vidjeti.

Uskoro u Krešin dom stiže još jedan playmaker, Britanac Andrew Lawrence, koji će doći u mnogo boljoj formi, jer je nastupio na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Osim njega, momčadi će se priključiti i Josip Sobin, splitski centar, koji je Zadranima dobro poznato lice.

– Mislim da ćemo s Lawrenceom dobiti mirnoću, a sa Sobinom stabilnost pod košem. Nadam se da onda nećemo imati faza, gdje smo van koncentracije.