VIDEO – Luka Modrić potpisao petogodišnji ugovor s Real Madridom

OKO 11 sati Luka Modrić sletio je privatnim avionom iz Londona na madridski aerodrom Torrejón de Ardoz. Liječnički pregled prošao je nešto iza 14 sati. Službeno predstavljanje na Santiago Bernabeu počelo je u 15 sati.

Modrić je potpisao petogodišnji ugovor, Real će Tottenhamu platiti ukupno oko 35 milijuna eura, a Modrić će godišnje zarađivati 4,5 milijuna eura netto.

Već u 18 sati Modrić bi trebao odraditi prvi trening pod Joseom Mourinhom.Luku su na Santiago Bernabeu dočekali mnogobrojni navijači i novinari. Na travnjak slavnog Bernabeua istrčao je u dresu s brojem 19 i tehnicirao pred kamerama.

Tijek predstavljanja:

Press konferenciju otvara Emilio Butragueño, legenda Reala koji u Kraljevskom klubu obavlja dužnost sportskog direktora.

“Znam da si svjestan velike odgovornosti koju preuzimaš, ali sigurno je da ćeš uživati ljubav navijača. Oduševljeni smo što je igrač takve kategorije stigao u Real”, rekao je direktor i dodao će u narednim satima bti riješena papirologija te da će Luka najvjerojatnije biti spreman zaigrati već protiv Barcelone u uzvratu Superkupa.

“Bio je ovo dug proces, ali na kraj, došao sam u Madrid. Sretan sam, počašćen i ponosan što sam došao u najveći i najbolji klub svih vremena. Vrlo sam uzbbuđen”, prve su reakcije Luke Modrića.

Novinari su ga odmah upitali je li pratio neslavan Realov start ove sezone.

“Gledao sam sve tri utakmice. Nije bitno kako počinješ, već kako završavaš”

Španjolske kolege zanimalo je i na čije mjesto u veznom  redu pikira.

“Volim igrati tehnički nogomet. Mogu, kao i u Tottenhamu, igrati na svim pozicijama u vezi. No, trener je taj koji će odlučiti gdje najviše mogu pomoći ekipi”

http://www.youtube.com/watch?v=bUgArWItzCM