Marin Masnić: Vjerujem da je pred nama dobra sezona

Sinoćnjim prvim okupljanjem s pripremama za drugu sezonu igranja u Prvoj ligi krenuli su odbojkaši Zadra. Redove kluba za sada je pojačao Miroslav Vabec koji je stigao iz Centrometala dok je trener zadarskog prvoligaša Marin Masnić najavio dolazak još minimalno dvojice igrača.

A kako će i gdje će odraditi pripremni dio Masnić dodaje. „Na Banini gdje imamo odlične uvjete, tu je i atletska staza te teretana a i dvorana je blizu. Planiramo odigrati i nekoliko prijateljskih ogleda, samo moramo pronaći adekvatne suparnike“

U debitantskoj sezoni igranja u elitnom rangu hrvatske odbojke zadrani su bili osvojili deveto mjesto u konkurenciji 16 momčadi. Koji im je cilj ove sezone. „Ove godine je sustav natjecanja izmijenjen, prvenstveni cilj je ostati u ligi ali mi se nadamo i doigravanju, vjerujem da ćemo imati snage za to i ostvariti“.

Prati Masnić što se događa i kod njihovih konkurenata. „Pratimo ali to se isto ne zna sve do samog početka lige. Još uvijek se sve momčadi pojačavaju, slažu svoje rostere a ja moram osluškivati što se i kod njih događa kako bi ih kasnije lakše skautirali“.

Te dodaje da je optimist uoči početka nove sezone. „Uvijek sam optimist, samo da bude zdravlja i da nas ozljede zaobiđu te da igrači budu marljivi na treninzima. Za ostalo ćemo se sami potruditi“.

Kažimo još i to da je početak sezone zakazan za prvi vikend u mjesecu listopadu.

Piše: HRT, Radio Zadar