ZadarZadne-Izdvojeno

Marjana Botić: “Napada nas pljačkaš koji je grad Zadar stavio na pladanj”

akcija mladihNezavisni vijećnik, Marko Pupić Bakrač, na današnjoj izvanrednoj pressici u prostorijama MO Brodarica osvrnuo se na neke stvari koje su se jučer dogodile na sjednici Gradskog vijeća. Prije govora o politici, Pupić Bakrač je kazao kako želi što brži oporavak direktoru Poduzetničkog inkubatora, Perislavu Zriliću, koji se, podsjećamo, jučer iznenada srušio za govornicom. Prema posljednjim informacijama, Zrilić je i dalje u životnoj opasnosti, odnosno kritično.

– Inicijativi Svi za Kalelargu pristupilo je 11 tisuća potpisnika i žalosno je to što se takav respektabilan broj ne poštuje. S druge strane, opet se podilazi interesima Zdenka Zrilića i Rena Sinovčića, gradonačelnika i njegovog zamjenika u sjeni. To što se uništava Maraska park je skandalozno. Mi takve stvari više nećemo dozvoljavati. Što se tiče izbacivanja mene i Ante (Rubeše, op.p.), ni to se više neće moći dogoditi, to je ono što možemo obećati. Borit ćemo se za interese građana Zadra koji su nas zato i poslali u vijeće kao svoje predstavnike. Da mi gradonačelnik Božidar Kalmeta kaže da je dan, ja mu ne bih vjerovao. Otišao bih vani provjeriti je li to zapravo tako – kazao je Pupić Bakrač.

Akcija Mladih opet o HDZ – SDP koaliciji

Njegov kolega, Ante Rubeša, smatra da Božidar Kalmeta sve dogovara s SDP-om, te da je na djelu otvorena koalicija.

– Nas ne zanima jesu li to Turci, Kinezi ili Amerikanci. Što god da je, to znači koncesija i zabrana prilaska obali bez plaćanja naknade. Zato sam i rekao da su to za mene okupatori, a ne investitori. Mi smo problem i HDZ-u i SDP-u. Očito je da zajedno šuruju i dogovaraju se kako nas neutralizirati. Problematični smo im i iz razloga što spominjemo stvari koje oni ne mogu ili ne smiju spominjati. Ili su interesno vezani s njima, ili su u strahu ili su nesposobni. O čemu se zapravo radi, odlučite sami. SDP 25 godina u Zadru ne želi doći na vlast, jer bi se tada morali uhvatiti u koštac s ozbiljnim problemima, što im zasigurno nije u interesu – kazao je Rubeša.

Županijska vijećnica, Marjana Šešelja Botić bila je nešto oštrija od svojih kolega. Gradonačelnika Kalmetu indirektno je prozvala pljačkašem Zadra koji je svoj grad stavio na pladanj raznoraznim grupacijama.

To što su oni radili, nije pitanje imena Kalelarge, koja je zapravo jedna privatizirana ulica pod pokroviteljstvom tobožnje Gradske uprave, tako da bi s obzirom na vlasništvo te ulice mogli razgovarati o drugim imenima koja su Marko i Ante u prijašnjem izlaganju spomenuli koja se u ovom gradu ne spominju kao da su ime gospoda Boga, a ne jednog običnog čovjeka i da je ovo bio prosvjed i prikaz, jedini kojeg sam ja vidjela, a kojega mogu raditi samo iskreni i pošteni ljudi koji su se javno izložili. I onda ih jedan pljačkaš napada sa riječima “huligani i divljaci”. Ja se pitam tko je huligan i divljak. Je li to možda onaj koji je svoj grad stavio na pladanj za vrijeme Domovinskog rata i poslije ili oni koji grade ono što je ostalo, a to su jaavni prostori i budućnost ovog grada, mladi i djeca – kazala je Šešelja Botić za kraj.





Related Articles

Back to top button