IzdvojenoZadar

Masovna tučnjava na maturalnoj u Biogradu, Ivica Kero tvrdi da je istraga gotova, policija ga demantira

NIJE PRIJAVIO DOGAĐAJ POLICIJI I NIJE IMAO ZAŠTITARE

Redakcija portala ZADAR News doznaje da su se na maturalnoj zabavi održanoj s 19. na 20. svibnja .2023 dogodile dvije tučnjave. Jedna u samoj sali hotela Adrija u Biogradu na Moru, a druga puno gora otprilike samo sat i pol vremena nakon prve. Bila je to masovna tučnjava na kojoj je intervenirala i Policija.

Prema riječima roditelja, ali i drugih izravnih sudionika maturalne zabave, na maturalcu se nisu provjeravale pozivnice i mogao je ući bilo tko. Unosio se alkohol i sve je kulminiralo u samoj sali oko 23 sata kada se dogodila prva tučnjava nakon koje v.d. ravnatelja Srednje škole Biograd na Moru Ivica Kero kao odgovorna osoba nije pozvao roditelje sudionika tučnjave niti je imao zaštitare da riješe situaciju čime je zapravo ugrozio sigurnost učenika.

Druga ali masovna tučnjava, se dogodila iza ponoći ispred istog hotela kada je morala intervenirati i policija, u kojoj je, prema riječima svjedoka, sudjelovao i jedan profesor.

PROFESOR KOJI JE U ŠKOLSKOM ODBORU OPIJAO SE S UČENICIMA OD POPODNE, A POSLIJE NIJE SMIRIVAO SITUACIJU

Izvori ZADAR Newsa tvrde da je dotični profesor opijao se s maturantima u jednom kafiću još od 17 sati, a kasnije nije smirivao tenzije već ih je poticao izazvavši time nered pomutnju među učenicima. Navodno je sporni profesor uhvatio jednog učenika za vrat s leđa kada se u cijelu priču umiješao još jedan učenik da bi u konačnici svo troje palo na pod.

Tučnjava se nastavila ispred u puno gorem obliku pa je morala intervenirati i policija nakon čega je notorni Ivica Kero odvezao jednog učenika svezanog s lisicama u svom osobnom automobilu u biogradsku policijsku postaju.
Sada je cijeli slučaj pod istragom policije.

KERO: “To je završena priča” POLICIJA: “Priča nije završena, istraga je u tijeku”

Glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin izjavila je za ZADAR News da je istraga u tijeku, a kako se radi o maloljetnicima nikakve detalje neće iznositi u javnost. Kada smo pitali v.d. ravnatelja Ivicu Kera za izjavu i komentar on je odgovorio da je to završena priča čime je ustvrdio da policija, koja još uvijek radi na događaju – laže.

Sad ostaje za vidjeti tko govori neistinu, policija ili Kero koji je već nebrojeno puta uhvaćen u lažima čak i u službenim dokumentima. Za podsjetiti je i povijest laganja Ivice Kera. On je, naime, jednom prilikom lagao da je ministru Radovanu Fuchsu poslao školske Prosvjetne inspekcije što se na kraju ispostavilo kao laž.

UČENICI NISU DOBILI NOVAC SKUPLJEN ZA MATURALNU JER SE NAVODNO PLATILA ŠTETA HOTELU ADRIJI

Izvori ZADAR Newsa tvrde i kako je Kero rekao učenicima da novcem prikupljenim za maturalnu zabavu treba platiti štetu inventara u hotelu Adria. Bilo bi lako utvrditi je li štete bilo i tko je u incidentu sudjelovao, a tko poticao tučnjavu da se nadzorna snimka maturalne večeri nije izbrisala. Naime naš izvor iz hotela Adria tvrdi da je netko izbrisao snimku maturalne večeri na kojoj se dogodilo ozbiljno nasilje.Tko je osoba koja je izbrisala snimku i zašto pokušali smo pitati osoblje hotela Adria, ali osoba koja nam se javila jasno nam je rekla da nam neće odgovoriti na niti jedno pitanje. Na izravno pitanje zašto je hotel obrisao snimke, dobili smo odgovor “nemamo komentara”. Je li time osoba koja je izbrisala snimke tučnjave sprječavala dokazivanje kaznenog djela i sama počinila kazneno djelo ostaje na policiji da utvrdi. Nedvojbeno je da bi snimka uvelike olakšala utvrđivanje činjenica i događaja na samoj maturalnoj večeri ali nekom to očito nije išlo u prilog.

RODITELJI OGORČENI

Roditelji s kojima smo razgovarali zgroženi su ponašanjem Ivice Kere i pitaju se gdje i kome oni to šalju svoju djecu. Doznajemo i kako je Kero pokušao kazniti djecu jer očito njih smatra odgovornima za situaciju i to tako da je škola izrekla određene suspenzije i poslala učenike na razredne ispite. Doznajemo da je mjera suspenzije jednom maturantu bila izrečena na više dana nego što mu je ostalo do kraja nastavne godine. Poznavajući Kera i njegov rad očito bi i u ovom slučaju Prosvjetna inspekcija opet i po tko zna koji put imala što za utvrđivati. Po Keru, pretpostavljamo, učenici su odgovorni za taj događaj i situaciju, ali onda ostaje nejasno zašto učenici nisu vozili učenika svezanog lisicama u policijsku postaju nego baš on osobno.

AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE IZVRŠILA NADZOR I DALA PREPORUKE

Doznajemo kako je Agencija za odgoj i obrazovanje izvršila nadzor i dala Ivici Keru preporuke koje se odnose na zakonske regulative u vezi odgovornosti za sigurnost učenika i odgojno obrazovnih radnika. Postavlja se pitanje čemu preporuke ako on nema odgovornost i nije ništa pogriješio kod organizacije i vođenja maturalne zabave?

KERO POBIJEDIO NA NATJEČAJU ZA RAVNATELJA

Za podsjetiti je i podatak kako je notorni Kero ponovno izabran na natječaju i potvrđen ali s četiri ruke. Nitko od predstavnika osnivača Zadarske županije nije se pojavio na sjednici Školskog odbora čime mu je uskraćena potpora osnivača. Jesu li time poslali značajnu poruku i samom Ministru koji bi ovih dana trebao donijeti odluku može li Kero nakon svega i dalje upravljati školom kada povjerenje roditelja i šire lokalne zajednice koja gravitira toj školi zapravo nema?

Od izvora bliskog Zadarskoj županiji i lokalnog HDZ-a doznali smo kako je svima već dosta Kera i kako se nadaju da će mu ministar Radovan Fuchs uskratiti izbor za ravnatelja te bi tako škola konačno trebala biti oslobođena ropstva opskurnog i osuđivanog nasilnika kao što je Ivica Kero.

Ili se pak radi o unaprijed dogovorenoj stvari da su četiri ruke dovoljne, a da će se predstavnici Županije izmaknuti kako bi ispalo da nemaju ništa s time jer sada ih je već očito sram sudjelovati otvoreno u tome, što je zapravo veliki pomak s obzirom na ponašanje prošlog, raspuštenog Školskog odbora na čelu s Ninom Majicom? Prošli članovi nisu pokazivali sram za sve nezakonitosti koje su činili pa su shodno tomu i raspušteni.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button