IzdvojenoZadar

Mate Lukić: Da se mene pita Jurica Dilber i svi oni koji ne poštuje branitelje ne bi bili na čelnim pozicijama

GRADSKI VIJEĆNIK

Ravnatelj Javne ustanove Zadarski sport na odlasku, Jurica Dilber našao se na meti gradskih vijećnika nakon što je ZADAR News objavio seriju članaka u kojima smo dokazali da Dilber radi protuzakonito.

Utvrdio je to i Državni inspektorat koji je podnio Općinskom sudu u Zadru prijavu protiv Dilbera zbog nezakonitog skidanja 10 posto od plaće šestorici djelatnika.

Dokumenti koje smo objavili dokazuju da je Jurica Dilber protuzakonito skinuo 10 posto od plaće šestorici djelatnika Zadarskog sporta, ali i da je radio protuzakonito. Tek nakon pisanja ZADAR Newsa posuo se pepelom i vratio im nelegalno uzeta sredstva.

– Djelatnici Javne ustanove Zadarski sport su dobri i vrijedni ljudi sigurno nisu zaslužili nikakva skidanja plaća. Javnost je slabo upoznata činjenicom da plaće u gadskim poduzećima i nisu baš velike.

DOKUMENT DRŽAVNOG INSPEKTORATA: Jurica Dilber protuzakonito je izabran za ravnatelja

Vidjeli ste da Zadarski sport na pročelju svoje zgrade nema zastavu Republike Hrvatske, grb Grada Zadra i zastavu Europske unije, što je također protuzakonito.

– To je sramotno i strašno. Zastave i grb moraju biti na zgradi. Nejasno mi je zašto je to Dilber radi i zašto ne poštuje branitelje – govori nam Lukić.

Očito je da Dilber radi protuzakonito. Je li točna informacija da ste za njegovu smjenu?

– Naravno, ako radi protuzakonito. Da sam ja gradonačelnik nitko ne bi radio protuzakonito, a ako tako radi i to se dokaže, morao bi otići – kaže nam Lukić koji zaziva nove izbore za Gradsko vijeće.

– Ovo sve vodi prema onome što sam predvidio prije godinu dana i javno rekao i točno sam predvidio sudbinu KK Zadar i velika je vjerojatnost novih izbora ove godine. Meni i mojoj stranci kao i nekim drugima koje će nas podržati je to prihvatljivo.

Državni inspektorat prijavio Dilbera sudu

Osim činjenice da Dilber nije organizirao legalne izbore kako bi djelatnici Zadarskog sporta imali svog predstavnika u Upravnom vijeću Javne ustanove Zadarski sport, baš kao što je i ustvrdio Državni inspektorat, dokazano je i kako je takvo protupravno Upravno vijeće sudjelovalo u izboru Dilbera za ravnatelja, a računovođa Ana Buljat i dalje prima nelegalnu naknadu za svoje učešće u UV-u.

Dilber pod istragom?

Navodno se tom činjenicom bave i nadležne institucije. Ako je to točno, nekome se definitivno ne piše dobro.

ZADAR News je u međuvremenu je došao u posjed još dodatne i obilate dokumentacije koja dokazuje da Dilber radi protuzakonito.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button