IzdvojenoZadarZADAR Sport

Mate Lukić poručio Željku Žilavcu: “Čim prije dostavite tražene dokumente ZADAR Newsu”

Prema pravomoćnom rješenju Povjerenika za informiranje, Košarkaški klub Zadar mora redakciji portala ZADAR News dostaviti kopije svih plaćenih računa za razdoblje u kojemu je direktor kluba bio Boris Skroće (2013. do 2017.) dokumenta, odnosno Zapisnika o posrednom inspekcijskom nadzoru, potpisan od strane Jagode Botički, voditeljice službe za praćenje i promicanje prava na pristup informacijama, Klasa: 042-04/20-01/17, URBROJ: 401-01/9-20-2 od 22. listopada 2020.

Međutim, pravomoćno rješenje direktor KK Zadar, Željko Žilavec grubo ignorira već duže vrijeme ili u prijevodu – krši zakon.

KK Zadar i Žilavec se oglušuju na pravomoćno rješenje

A zašto nam KK Zadar još uvijek nije dostavio sporne fakture iz kojih bi moglo biti i više nego razvidno kako je klubom kao odgovorna osoba upravljao Boris Skroće, danas zaposlenik zadarske Čistoće, nije poznato.

Gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši u razgovoru za ZADAR News jučer je kazao kako je da nam traženi podaci, shodno pravnoj proceduri koju je ZADAR News poštovao do posljednjeg detalja – moraju biti dostavljeni.

Mate Lukić (NHR) zahtijeva od direktora Žilavca da ZADAR Newsu čim prije dostavi tražene dokumente

– Zakon se mora poštovati i KK Zadar, odnosno gospodin Žilavec treba čim prije ZADAR Newsu dostaviti tražene dokumente. Javnost ima pravo znati na što se trošio proračunski novac – rezolutno će Lukić.

KK Zadar mora nam dostaviti sve fakture za razdoblje od 1. rujna 2013. do 17. rujna 2017.

U svom posljednjem e-mailu kojega nam je poslao direktor kluba, Željko Žilavec, on navodi kako KK Zadar želi riješiti problem i još jednom nas pita koje sve fakture želimo. Odgovor Žilavcu je bio jasan od prvog dana, a jednako je jasan i danas – kao što piše u pravomoćnom rješenju, morate nam dostaviti apsolutno sve fakture za razdoblje od 1. rujna 2013. do 17. rujna 2017. I to je to. Sve znači – sve.

Žilavec rekao kako će nam se sutra javiti, no nas zanimaju samo dokumenti za koje imamo pravo znati

Tijekom današnjeg dana u više navrata smo pokušali doći do Žilavca kako bi ga još jednom podsjetili da nam mora dostaviti tražene dokumente, no on nam je napisao kako je na sastanku i kako se ne može javiti.

– Javit ću vam se sutra, napisao nam je u 19 i 56 putem WhatsAppa Žilavec. Sutra ćemo imati i dokumente koje smo tražili i na koje prema zakonu imamo pravo. Nadamo se. Konačno, kako bi javnost znala na koje nepotrebne stvari se trošio gradski, proračunski novac.





Related Articles

Back to top button