IN MEMORIAM LIDIJA PAVIĆ

Nakon duge i teške bolesti u subotu u 56. godini života preminula je novinarka Hrvatskog radija Radio Zadra Lidija Pavić. Komemorativni skup održat će se danas u 11 sati na Radio Zadru, a posljednji ispraćaj bit će u 16 sati na zadarskom Gradskom groblju.

Pavić je 1975. počela raditi kao vanjski suradnik na Radio Zadru, na kojem je 25 godina radila kao stalni novinar, a pisala je i za Večernji list i Slobodnu Dalmaciju. Radila je i kao profesor u zadarskoj Tehničkoj i Pomorskoj školi, bila je dugogodišnja članica zbora Petar Zoranić i više zadarskih klapa.

Vijest da je preminula draga kolegica novinarka Lidija Pavić rastužila je sve one koji su je poznavali, posebno nas, njezine kolege. Uvijek vedra, nasmijana i puna duha Lidija je osvajala sve nas. Sjećanje na Lidiju, sjećanje je na sve one novinarske zadatke, posebno prije desetak godina, kada smo se intenzivno družili po hodnicima i sudnicama zadarskoga suda prateći dugotrajna suđenja. Svojom vedrinom i dobrotom uvijek je znala kako raspoložiti kolege koji su i po sedam sati znali sjediti u sudnici. Bila je naš dobri duh. Žena, majka, dobra kolegica. Pomisao na Lidiju budi samo lijepa sjećanja na teške, ali s Lidijom uvijek zanimljive novinarske zadatke. Lidija je sve osvajala svojim osmijehom i dobrotom. I kad se razboljela, nije se dala. Osmijeh nije silazio s njezinih usta. O svojim problemima i bolesti pričala je vedro, bez imalo gorčine. Takva je bila Lidija Pavić, naša dobra kolegica i prijateljica. Pamtit ćemo te i na kavama prepričavati zgode u kojima si ti uvijek bila glavni, pozitivni lik. Neka te Gospodin primi u svoje Kraljevstvo!