IzdvojenoVijesti

Ministar Erlić kojega istražuje USKOK zbog afere “Dvije palače” u Skradinu uručio ugovore vrijedne 2,8 milijuna eura

PARADIRANJE

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je u petak, u Skradinu, 22 ugovora iz poziva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije korisnicima Šibensko-kninske županije u ukupnom iznosu od 2,8 milijuna eura.

Uručeni ugovori su financirani iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Ministar Šime Erlić i saborska zastupnica Grozdana Perić lagali su javnost, ovaj dokument to dokazuje

Dodijeljeni su ugovori za ukupno 22 projekta na području Šibensko-kninske županije, a većina ih se bavi uređenjem cesta, javnih površina, te sustava vodoopskrbe i odvodnje. Iznosi projekta kreću se od 6914 eura do 1.300.000 eura.

Gradonačelnik Skradina Antonio Brajković istaknuo je važnost takvih programa kojima se omogućuje razvijanje jedinica lokalne samouprave. „Danas smo u Skradinu, najmanjem gradu Šibensko-kninske županije, a najbitnija poruka je da možemo računati na konkretnu podršku Vlade“, rekao je Brajković.

Ministar Erlić potvrdio je trajnu brigu Vlade o slabije razvijenim područjima u kojima leži velik potencijal rasta ako ih se kvalitetno podupire.

“Vlada je ove godine putem nikad više nacionalnih programa, njih čak 9, osigurala preko 40 milijuna eura baš za područja s razvojnim izazovima. Nećemo odustati od toga da svaki stanovnik Hrvatske, u bilo kojem njenom dijelu, ima jednake životne uvjete“, poručio je ministar.

Božidar Kalmeta i Šime Erlić pod istragom DORH-a zbog građevinskih malverzacija. U istragu se uključuje i OLAF?

Događanju je prisustvovala i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga koja se složila s ministrom. „Vlada pokazuje da je pravi partner i da kontinuirano vodi računa o tome da općine, gradovi i županije budu financijski osnaženi i stabilni“, zaključila je Šimpraga.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button