Momčad se izvukla iz komorne atmosfere

Pred Zadranima je prva od tri kvalifikacijske utakmice u borbi za ostanak u ABA ligi, kazao je danas na konferenciji za novinare trener Zadra Ante Nazor zadovoljan stanjem u momčadi koja se uzdignula nakon teškog poraza u Makedoniji kod MZT-a i zrači optimizmom.

– Radnički je izrazita napadačka ekipa. Nisu toliko defenzivno posloženi i tu vidim našu šansu. Moramo iskoristiti njihove rupe u unutarnjoj igri jer nakon ozljede Varde nemaju dominantnu peticu. Moramo kontrolirati skok, razvijati igru i izbjegavati igru pet na pet. Kada se dogoditi da nakon skoka ne uspijemo izgraditi brzi napad moramo pokazati više strpljenja u igru na postavljenu obranu. Na nama je da utakmicu učinimo tvrdom defenzivnom Tu vidim našu šansu, a optimističan sam zbog odličnog rada na treninzima. Posebno smo motivirani bili na treningu u četvrtak pred navijačima. Došli su mahom dobronamjerni ljudi i odlično smo se osjećali, kazao je Nazor i pozvao Zadrane na Višnjik.

– Hvala svima koji su nas bodrili protiv Budućnosti, dizali su nas iz ponora, osjetili smo pozitivno ozračje, a ono nam nedostaje Takvu atmosferu priželjkujemo i protiv Radničkog koji je vrlo kvalitetna ekipa, ali isto tako i ekipa koja nam više leži od Budućnosti čiji je forte obrana. Kod Radničkog valja istaknuti Ćapina koji je najbolji play maker lige, podjednako opasan kao organizator i realizator. Pokušat ćemo u što većoj mjeri smanjiti njegovu ulogu u razigravanju momčadi, svoje pone u konačnici ionako uvijek zabije, pojasnio je strateg Zadra koji dosta očekuje od novog igrača Dwighta Thornea.

– Možda smo i ranije trebali posegnuti za drugim rješenjem umjesti Allena, no na tržištu nije bilo igrača koji bi objedinio kvalitete koje su nam potrebne. Thorne može igrati obje pozicije i donijeti balans između vanjske i unutarnje linije što nam je vrlo važno,

Nakon dugo vremena Zadar će zaigrati u kompletnom sastavu, sve su rane zaliječene i bolesti izlječenje, samo još nedostaje pobjeda.