Zadar

Na Viru se dovršavaju veliki radovi

Podižu se nove grobnice, niknuli temelji za južni zid, a u tijeku je i javna nabava za izvođenje radova na hortikulturnom uređenju 

Zahuktao se projekt dovršetka svih poslova i hortikulturnog uređenja na virskom groblju kojega izvodi općinsko poduzeće Vir održavanje s izvođačem radova. Ranije je za te poslove na javnom natječaju izabrano građevinsko poduzeće Tim iz Nadina, koje odrađuje građevinske radove na podizanju 16 novih grobnica, spajanju ogradnih zidova i kamenih cvijetnjaka te popločavanju staza i poljane oproštaja.

Građevinski poslovi koje izvodi poduzeće Tim projektno su procijenjeni na dva milijuna kuna bez PDV-a, projekt hortikulture koji je u fazi javne nabave trebao bi se zaokružiti na približno 700 tisuća kuna bez PDV-a, dok će ukrasna i vanjska rasvjeta ovaj projekt kompletnog uređenja groblja zaokružiti na procijenjeni troškovnik od ukupno tri milijuna kuna bez PDV-a.

– Zasad je napravljen dio betonskih pitara uz zapadni zid groblja na kojemu će biti hortikultura, a polako se s temeljima podiže i južni zid. Radi se i na novim grobnicama – kaže direktor Radović koji očekuje kako će, pored ovih poslova, za dva do tri tjedna imati izabranog izvođača za radove na hortikulturnom uređenju. Uz hortikulturnu uređenje kompletnog grobljanskog prostora još će se dodatno izvesti projekt podizanja vanjske i ukrasne rasvjete s izradom portala na ulazu u groblje.

Devedeset radnih dana očekivani je vremenski raspon izvođenja svih radova na groblju, a dotad će i djelatnici Vir održavanja imati posla na održavanju grobljanskog prostora (postavljeni su novi zvučnici na mrtvačnici), odnosno na lomljenju i obradi kamena za zidove.   





Related Articles

Back to top button