IzdvojenoZadar

Načelnici Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova: Ako profesorice Škara i Vulin budu vraćene na posao, Kera treba smijeniti

UPS...

Redakcija portala ZADAR News ovih dana došla je u posjed od javnosti skrivanog dokumenta pod nazivom “Inicijativa za rješavanjem problema u Srednjoj školi Biograd na Moru” kojega su potpisali načelnici općina Tkon, Sv. Filip i Jakov, Pakoštana i Grada Biograda na Moru.

Iako je vjerodostojnost samog dokumenta upitna s obzirom da svi potpisnici istoga nisu ZADAR Newsu potvrdili kako se njihov potpis nalazi na dokumentu, ono o čemu su nam danas pričali Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov i načelnik Općine Pakoštane, Milovoj Kurtov, baca potpuno novo svjetlo na cijelu priču o perfidnoj i zapravo nepostojećoj podršci notornom ravnatelju Srednje škole Biograd na Moru, Ivici Keru.

Nisu znali što potpisuju i danas isti dokument ne bi potpisali

 – Osobno sam taj dokument potpisao jer sam mislio da se radi o potpori školi i radu škole. Iskreno, nisam previše čitao o čemu se radi, već mi je cijela priča prezentirana kao da dajemo podršku ravnatelju u smislu razvitka škole i napretka škole. Nisam znao da je ravnatelju u međuvremenu prosvjetna inspekcija poslala niz rješenja u kojima su utvrdili nepravilnosti u njegovom radu i mislio sam da se radi o dokumentu koji daje potporu školi i kolektivu škole i obrazovanja – govori nam Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Pelicarić: Kera treba smijeniti ako sud vrati profesorice na posao

Pitamo ga bi li danas potpisao dokument podrške Ivici Keru, na što nam Pelicarić odgovara da bi ovaj put detaljno proučio kompletnu dokumentaciju i raspitao se o čemu se radi. Priznaje i da se zaletio prilikom potpisivanja inicijative iz rujna 2020. godine. Štoviše, Pelicarić napominje kako bi trebalo smijeniti Ivicu Kera ukoliko se dokaže da je profesoricama Škari i Vulin dao nezakonite otkaze.

– To je strašno. Ako se dokaže da su profesorice nezakonito otpuštene, Ivica Kero više ne smije biti ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru, trebalo bi ga smijeniti jer, ako dođe do toga, onda je očito da se radi o zlouporabi svoga položaja i to je nedopustivo – kazao nam je Pelicarić.

Kurtov: Nismo znali što potpisujemo, nama je ispričana potpuno druga priča

Sličnog razmišljanja je i načelnik Općine Pakoštane, Milivoj Kurotv. On je u razgovoru za ZADAR News kao i Pelicarić potvrdio kako se na spornom dokumentu nalazi njegov potpis. Baš kao i Pelicarić i Kurtov naglašava kako nije znao što potpisuje.

– Mi smo mislili da dajemo podršku projektima škole. Spominjalo se da je škola ugušena i da je nemoguće raditi u školi zbog navodnih prijava. Ja u tom trenu nisam znao da ravnatelj ima prijave, a ne profesorice. Nama je sve prezentirano kao da profesorice imaju hrpu prijava i da one guše rad škole. Danas, kada vidim da je situacija potpuno drugačija i ja bih postupio drugačije. Također smatram da Ivica Kero ne može biti ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru ako se dokaže na sudu da je profesoricama dao nezakonite otkaze. Samo, problem je što su ti sudovi spori i to sve predugo traje. Sve u svemu, nadam se da će se priča rasplesti što je moguće prije na zadovoljstvo svih onih koji su pravedni – za kraj će Kurtov.

Je li jedan od potpisa podrške notornom Keru falsificiran?

Za napomenuti je i podatak kako do bivšeg načelnika Općine Tkon Gorana Mušćeta koji je također potpisnik sporne inicijative, kao ni do gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza do zaključka ovog članka nismo mogli doći. Prema informacijama s kojima raspolaže redakcija portala ZADAR News, upravo jedan od gore spomenutog dvojca koji se danas nisu javljali na pozive ZADAR Newsa navodno, vjerovali ili ne – nije potpisao sporni dokument. Sve u svemu, ZADAR News doći će do informacije tko je potpisao, a tko nije potpisao očito naručeni pamflet koji je trebao poslužiti kao potpora ravnatelju Srednje škole Biograd na Moru Ivici Keru.

Sama činjenica kako Kero već sada nema potporu minimalno polovice načelnika koji tvrde da im je sporna inicijativa prikazana u potpuno drugom svjetlu dovoljno govori o kakvim manipulacijama tajništva škole koje je i sačinilo manipulativni dokument se radi.

Objavljujemo dokument s iznuđenim potpisima podrške Keru

U nastavku objavljujemo cijeli dokument  s iznuđenim potpisima koji je ministru Radovanu Fucshu trebao “otvoriti oči” kako je s ravnateljem Srednje škole Biograd na Moru, Ivicom Kerom sve u redu. 

Više o cijeloj aferi “Ivica Kero” možete pročitati ovdje.

NASTAVLJA SE…

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button