IzdvojenoZadar

NADIN & JASENICE ANALYTICS – Otkrivamo kako su Joso Nekić i Darijo Vrsaljko upropastili vlastitu gerilsku kampanju

Nakon što je novi predsjednik Republike Hrvatske postao Zoran Milanović, kada je u pitanju grad Zadar, stanje je ostalo isto kao i nakon prvog kruga – najviše glasova dobio je opet Zoran Milanović. Za njega je glasalo čak 17308 ljudi, dok je Kolindu Grabar Kitarović podržalo njih 15633.

U sjeni izbora u Zadru, u zadarskom HDZ-u odigravao se tihi međustranački rat odavno zaračenih frakcija. Tako su među prvim ‘gerilcima’ bili predsjednik gradske organizacije Joso Nekić i njegov terenski operativac Darijo Vrsaljko, ako je vjerovati izvorima iz te stranke koji su dan nakon pobjede Zorana Milanovića u Zadru i Hrvatskoj za naš portal progovorili o stanju unutar zadarskog HDZ-a.

– Kada vam Joso Nekić iz Jasenica i Darijo Vrsaljko iz Nadina odrađuju onako šporku kampanju i kada vam se dogodi incident u kojemu čovjek koji za nas postavlja te maloumne plakate udari SDP-ovca i dobije kaznenu prijavu, što drugo možete očekivati? To se normalnim ljudima naprosto gadi. Jasenice & Nadin analytics bih ja to nazvao – priča za ZADAR News visokorangirani izvor iz HDZ-a koji je želio ostati anoniman (podaci poznati redakciji, op.a.).

Dario Vrsaljko objavio je opskurne plakate na svom Instagramu, a HDZ priznao da su objave njihove

Isti izvor nam je dostavio i fotografije Instagram profila Darija Vrsaljka na kojemu je vidljivo kako je upravo on objavio fotografije opskurnih plakata koji su završili na plakatnim panoima diljem cijelog Zadra.

– Eto vidite i to, dakle Joso Nekić i Darijo Vrsaljku na svoju ruku su printali te plakate koji su završili po cijelom gradu. Učinak te kampanje je vidljiv, mi smo u Zadru i većini kvartova izgubiki izbore. To vam je tako kad vam gore spomenuti duo odlučuje o ovako važnim izborima. Da stvar bude gira, kampanja je trebala ostati tajna, ali mi smo kao stranka u priopćenju morali priznati da su plakati i reklame naše. Kakva blamaža, katastrofa – kazao je za kraj naš izvor.


Zadarski SDP provjerit će kako je lokalni HDZ financirao kampanju

– Vrlo je jasno da su sve uplate trebale po zakonu ići s posebng računa Kolinde Grabar Kitarović. To je zakon. Provjerit ćemo kako je ta kampanja u Zadru financirana, obratit ćemo se DIP-u- kazala nam je Irena Dragić, gradska vijećnica SDP-a. 

Šef kampanje Šime Erlić tvrdi da je sve po zakonu

Kako postoji sumnja da su sporni gerilski banneri plaćeni na drugačiji način, odlučili smo se obratiti Šimi Erliću, šefu stožera Kolinde Grabar Kitarović za zadarsku županiju  on tvrdi da je sve plaćeno po zakonu  

– Sve što je plaćeno išlo je s računa Kolinde Grabar Kitarović, dakle po zakonu – kazao je Erlić za ZADAR News. 

A je li uistinu bilo tako, doznat će se uskoro. 

Related Articles

Back to top button