Nadzorni odbori: otišli Stanko Zrilić, Željko Šoša, Vice Karaban…

U rekonstrukciji nadzornih odbora komunalnih poduzeća iz NO Zadarske razvojne agencije ispao je Stanko Zrilić, a umjesto njega tu će dužnost obavljati bivša saborska zastupnica Nevenka Marinović koja na javnom natječaju nije uspjela postati ravnateljicom ZADRA-e.

Zrilić je brisan i iz Nadzornog odbora „Liburnije“, i to u društvu Željka Šoše i Ante Pedisića, a gradonačelnik Zvonimir Vrančić Gradskom vijeću predlaže da umjesto njih u „Liburniji“ nadzor obavljaju pravnik u gradskoj upravi Ante Babić, pročelnik za gospodarstvo Alan Kociper i Boris Frakin. Babić je predložen i za NO „Eko Zadra“ jer je Nediljku Pavlovićuistekao mandat.

– Nažalost, u posljednjih su se godinu dana zakonski propisi vezani uz članstvo u nadzornim odborima mijenjali čak tri puta, a sada je uvjet visoka stručna sprema, pa po tom kriteriju neki članovi nadzornih odbora više nisu mogli obavljati tu dužnost, dok je nekima jednostavno istekao mandat i morali smo imenovati druge ljude. Nastojali smo da u nadzornim odborima komunalnih poduzeća bude makar jedan čovjek iz gradske uprave kako bismo imali detaljne informacije o zbivanjima u gradskim tvrtkama – objasnio je nove prijedloge gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Zbog nedostatka visoke stručne spreme iz NO „Tržnice“ nakon isteka mandata odlazi i Svemir Bašić, čije će mjesto preuzeti Ivica Katić, gradski pročelnik za poljoprivredu. Bez fakultetske diplome u NO „Vodovoda“ je bio HSP-ovac Vice Karaban, mandat mu je prošao, a njegovo će mjesto preuzeti Krešimir Karamarko, još jedan gradski pročelnik, dok će umjesto Rudolfa Dvorskog i Dubravka Milina u NO „Čistoće“ ubuduće biti županijski pročelnik Olivio Meštrović i diplomirani inženjer prometa Ivica Vlakić.

Konačnu će odluku o izboru novih gradskih “nadzornika” donijeti Gradsko vijeće čija je sjednica zakazana za 28. svibnja.