Najava petog kola ABA lige – dolazi Mega Vizura, pred Zadrom imperativ pobjede!

Andrew Lawrence

 

Peto kolo donosi sraz dviju ekipa sa začelja, Zadra i Mega Vizure. Obje ekipe u ovaj susret ulaze sa jednakim omjerom 1-3 na diobi pretposljednjeg mjesta prvenstvene tablice. Zadar je nakon domaće pobjede u prvom kolu nad mađarskim Szolnokijem zaredao sa tri uzastopna poraza (Budućnosti i Partizan u gostima, Cedevita kod kuće), dok je Mega Vizura nakon startna tri poraza (Cedevita i Igokea kod kuće, Partizan u gostima) osjetila slast pobjede u četvrtom kolu slavivši domaću pobjedu protiv Krke.

Mega Vizura je beogradski klub sa sjedištem u Smederevu gdje igraju domaće utakmice. Ova vrlo mlada momčad s prosjekom od svega 20,6 godina je vjerojatno najmlađa koja je ikad nastupila u ABA ligi. S klupe ih predvodi svima dobro poznati Dejan Milojević, bivši igrač FMP-a, Budućnosti, Partizana, Pamese i Galatasaraya. Najviše pozornosti treba obratiti na Nemanju Radovića, 22- godišnjeg 208 cm visokog igrača koji je u prva 4 kola postizao prosječno 16,8 poena i hvatao 5,8 skokova za 29,8 minuta u igri. Igrom dirigira playmaker srpske reprezentacije 19-godišnji Vasilije Micić(10ppg, 4,3 apg). Uz njega tu je bivši igrač Partizana i Radničkog Nenad Miljenović(11,5 ppg, 4,5 apg). Njima se prirodaju jedini stariji igrač u ekipi 34-godišnji centar Ratko Varda te 204 cm visoki bek Nemanja Dangubić.

Ono što krasi ovu ekipu je mladost i poletnost i uz to nastupaju bez imperativa. Trener Milojević u pravilu rotira uvijek 10 igrača i tako drži visok ritam igre. Ova mlada ekipa nema izbora nego mora iskoristiti svoju prednost, a to je agresivna i dinamična igra s puno trčanja i energije.
S druge strane pred Zadrom stoji imperativ pobjede. U zadnja 3 kola nisu osjetili slast pobjede, a u goste im dolazi jedan od konkurenata za ispadanje iz lige. Otišao je Scoop Jardine, a prvi puta će se zadarskoj publici predstaviti Marko Šutalo. Zadar nema izbora i u ovoj utakmici mora pobjediti ukoliko želi zadržati razmak nad glavnim konkurentima za ostanak. Na domaćem terenu uvijek se traži pobjeda. Zadrovo iskustvo nasuprot Mega Vizurine mladosti. Subota, 19 sati, Krešin dom.