Naknadu traži i HDZ-ovac Željko Lončar

Željko Lončar, aktualni HDZ-ov predsjednik Županijske skupštine, bio je predsjednik NO Veletržnice od 2004. do 2009. godine i za dio tog razdoblja primio oko 60 tisuća kuna naknade. No za razdoblje za koje mu naknada nije isplaćena tužio je Veletržnicu a u odštetnom zahtjevu navedena je suma od 135 tisuća kuna.

U četvrtak su na Trgovačkom sudu Zadra, na Lončarov zahtjev, svjedočile Omerka Šarić Frantin i Nena Petani, predsjednica, odnosno članica NO u prijašnjem sazivu, inače poznate članice SDP-a.

Omerka Šarić potvrdila je da je ona kao predsjednica NO do travnja 2004. godine primala naknadu od 2500 kuna mjesečno, a Nena Petani je imala naknadu od 1900 kuna.

Lončarov zastupnik, odvjetnik Ante Ivković, smatra ovo ključnim argumentom za dokazivanje da je zahtjev njegova klijenta opravdan, jer je očito da su prijašnji članovi NO imali naknadu, a njegovu klijentu je u većem razdoblju to bilo uskraćeno iako po odredbama Statuta stoji da članovi NO imaju pravo na naknadu.

Međutim, zastupnik Veletržnice, odvjetnik Šime Ninčević, ustvrdio je kako je u vrijeme dok je Lončar bio predsjednik NO naknada bila neodređena, te je predložio sklapanje nagodbe ili će u protivnom biti pokrenuta parnica za stjecanje onih 60 tisuća kuna bez osnove.

Lončarov odvjetnik na to nije mogao odmah pristati, no kako je sam Lončar ranije izjavljivao da mu je bitno dokazati princip, a njegova je stvar na koji će način naknadu utrošiti ili će je nekome pokloniti, vjerojatno je postizanje nagodbe.

Omerka Šarić izjavila je kako joj je žao što na ročištu nema samog Lončara da ga pred sudom pita zašto ju je, kako je rekla, javno oklevetao da je ona prodala pršutanu, a sad ju zove da svjedoči u njegovu korist. No kako to nije bilo predmet rasprave, ostalo je zabilježeno samo pitanje naknade za rad u Nadzornom odboru.