IzdvojenoZadar

Nakon što ga je načeo Državni inspektorat, Dilber sada moli djelatnike da među sobom izaberu novog člana Upravnog vijeća. Takvim činom potvrdio je da je i sam protuzakonito izabran za ravnatelja

SLIKE STRAVE I UŽASA

Nakon što je ZADAR News u seriji članaka razotkrio marifetluke i nepravilnosti u radu Javne ustanove Zadarski sport kojoj je na čelu punih 17 godina Jurica Dilber i nakon što smo dokazali kako je Upravno vijeće koje je izabralo i predložilo Dilbera za ravnatelja 2019. godine protuzakonito, to je učinio i Državni inspektorat koji, o čemu smo također pisali.

DOKUMENT DRŽAVNOG INSPEKTORATA: Jurica Dilber protuzakonito je izabran za ravnatelja

Nakon niza članaka ZADAR Newsa i prijava koje su podnesene Gradu Zadru, Državnom inspektoratu gradonačelnik Zadra Branko Dukić zatvorio dvoranu Mocire zbog ugroze sigurnosti korisnika i prokišnjavanja.
Nije zgorega napomenuti i kako je Dilber u rujnu ove godine šestorici djelatnika skinuo 10 posto od plaće i dao im pisane opomene pred otkaz, a nakon pisanja ZADAR Newsa, djelatnicima su vraćene plaće, a Dilber je dobio prijavu na Općinskom sudu od strane Državnog inspektorata.

Državni inspektorat potvrdio je kako je Ana Buljat nelegalni član Upravnog vijeća

Nova svinjarija od strane Dilbera dolazi u obliku farsičnih izbora člana Upravnog vijeća iz kvote djelatnika koja bi se, također protuzakonito, trebala dogoditi sutra u jutarnjim satima na Ravnicama. Tada bi, kao što stoji u objavi koju je zalijepio na vrata zapečaćenih Mocira, djelatnici Zadarskog sporta, prema naredbi Dilbera, među sobom trebali izbori za novog člana Upravnog vijeća. Takav izbor, logično, bio bi protuzakonit zato što se na Općinskom sudu u Zadru vodi postupak protiv Dilbera kojemu je utvrđen niz nepravilnosti, pa i ona o izboru člana UV-kada je u pitanju predstavnik djelatnika.

Dilber opet krši zakon: Postavio je zastave ispred krive zgrade

Dilbera je postao ravnatelj Odlukama nezakonite članice Upravnog vijeća što bi u prijevodu značilo da je i sam nezakonit ravnatelj

Dakle, nakon što je računovođa Ana Buljat više od tri godine protuzakonito predstavljala radnike u UV-u (U Upravno vijeće izabrana je 2019., prije izbora Dilbera za ravnatelja Zadarskog sporta, op.a.) čije odluke su ništetne i protuzakonite od dana njenog formalnog uvrštenja u UV, isto je i s Odlukom o izboru Jurice Dilbera za ravnatelja Zadarskog sporta. Ukratko, formalno – pravno, ako je Ana Buljat do jučer bila protuzakonita članica UV-a, kao što je ustvrdio i dokazao Državni inspektorat, Odluke u kojima je Buljat sudjelovala kao protuzakonit član, logično, protuzakonite su. A da je u teškom problemu dokazuje i sam Dilber koji panično traži novog člana UV-a kako bi, što je nemoguće, opravdao rad UV-a i ozakonio ga.

Da stvar bude gora, Ana Buljat, nezakonita članica UV-a ovo ljeto je u razgovoru za ZADAR News izjavila kako se ne sjeća tko ju je, kada i na koliko godina izabrao u Upravno vijeće. Nije nam tada Buljat znala odgovoriti ni kada su se izbori održali ni gdje. Sve to potvrdio je i Državni inspektorat u dokumentu kojega smo prije nekoliko dana ekskluzivno objavili.

Darija Sinovčić: Predložit ću gradonačelniku sazivanje hitne sjednice Upravnog vijeća Zadarskog sporta; Ana Buljat: Ne znam tko me izabrao u UV, kada ni koliko mi traje mandat

Ana Buljat priznala je ZADAR Newsu da je nezakonita članica Upravnog vijeća

U međuvremenu su se ZADAR News u javili brojni djelatnici Zadarskog sporta koji zahtijevaju hitnu smjenu Jurice Dilbera. Dostavili su nam i nove fotografije krovišta zatvorene dvorane Mocire koju Dilber nije htio sanirati iako je imao novac za sanaciju.

– Kupio je kombi koji je platio preko 200 tisuća kuna i kojega koristi njegov podjarmljeni radnik u privatne i turističke svrhe. Pogledajte fotografije, mi smo kupili kombi za “prijevoz sportaša”, ali sportaši u naše objekte dolaze sa svojim vozilima. Na fotografijama imate gume drugih automobila, brusilicu i tko zna što sve ne. Ovo je mobilna alatnica koju jedan od nas koristi uz Dilberovu dozvolu – govore nam očajni djelatnici koji se nadaju Dilberovoj što hitnijoj smjeni.

Mate Lukić: Da se mene pita Jurica Dilber i svi oni koji ne poštuje branitelje ne bi bili na čelnim pozicijama

Jurica Dilber direktno krši Članak 8. Statuta Zadarskog sporta (ali i mnoge druge, op.a.)

A da je Dilber trebao ulagati u održavanje vlastitih objekata novcima koje je odbijao od Grada Zadra i Športske zajednice Grada Zadra potvrđuje i članak 8. Statuta Zadarskog sporta u kojemu jasno piše kako se vlastite objekte treba održavati, što Dilber nije radio svih ovih godina.

Problem su u međuvremenu postale i sprave za fitnes koje su plaćene preko 200 tisuća kuna, ali ih danas više nema u vlasništvu Zadarskog sporta. Gdje su nestale sprave i tko ih je i na koji način iznio iz službenih prostorija na Ravnicama, nije nam poznato. Da stvar bude paradoksalnija, Dilber je, unatoč odluci o tome kako se teretana na Ravnicama gasi i daje u najam privatnoj osobi, potrošio dodatnih dvjestotinjak tisuća kuna na nove sprave iako je znao da ih Zadarski sport više neće trebati.

Gdje su sprave vrijedne preko 200 tisuća kuna?

Kako doznajemo od izvora iz Grada Zadra, izbor novog članak Upravnog vijeća neće prihvatiti gradonačelnik Branko Dukić što bi u prijevodu značilo da je Dilberovoj eri na čelnu Zadarskog sporta konačno došao kraj.

Iako smo u više navrata pokušali doći do odgovora na brojna pitanja o marifetlucima i očitim malverzacijama, Jurica Dilber nije odgovarao na naše pozive. Jednako je i s pročelnicom za kulturu i šport, Dinom Bušić koja se, baš kao i Dilber oglušila na naše pozive.

Žilavec i Knežević ne udovoljavaju kriterijima za Dilberovog nasljednika

Tko bi mogao naslijediti Dilbera na poziciji ravnatelja Zadarskog sporta još uvijek nije poznato. Poznat je samo podatak kako oni koji su se do sad u javnosti spominjali kao potencijalni kandidati, Željko Žilavec i Damir Knežević, prema Statutu Zadarskog sporta ne udovoljavaju kriterijima koji su propisani. Iako još uvijek nije poznato tko je Dukićev favorit za novog ravnatelja, kako neslužbeno doznajemo, to bi trebao postati jedan od aktualnih djelatnika Zadarskog sporta koji bi za početak obnašao dužnost v.d.-a,

A u kakvom su stanju danas prostorije devastiranih Ravnica i kako izgleda nesanirani krov Mocira pogledajte u nizu fotografija koje objavljujemo ispod ovog teksta.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button