Narodni trg: HDZ-ovci Kalmeta i Jurin o lokalnim izborima, ili…?

Iako iz Medulićeve 2, sjedišta zadarskoga HDZ-a, već dulje vrijeme ne dopiru ni najmanje informacije o stranačkim kandidatima za zadarskoga gradonačelnika i župana, sigurno je da se vode intenzivni unutarstranački razgovori o tome koga će kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik stranke, Tomislav Karamarko, nakon klauzure u Opatiji stranačkim je čelnicima zabranio bilo kakve istupe o imenima kandidata. Prije manje od mjesec dana kada je bio u Zadru rekao je da će javnost sve znati u ožujku, dodavši kako oni u stranci manje-više sve znaju. No, javnosti je ostalo nepoznato znaju li manje ili više koga će uskoro predstaviti javnosti.

No, kako i javnost ima svoje neslužbene izvore, nekad više nekad manje pouzdane, u stranci se i dalje, navodno, lome koplja oko toga tko će biti kandidati. Stoga otvorenim ostaje i pitanje je li šef županijskoga HDZ-a Božidar Kalmeta nedjeljni čaj na zubatom suncu proveo sa stranačkim kolegama zbog lobiranja i priprema za lokalne izbore ili se pak u opuštenom casual izdanju zaželio opuštanja od ozbiljne politike?