IzdvojenoZadar

Nastavljeno suđenje Ivici Keru, “veliki gospodin” vrijeđao je profesoricu Škaru i profesora Vulina

NAMJERNO IZBJEGAVA ROČIŠTA?

Na Općinskom sudu u Zadru jučer je nastavljeno suđenje Ivici Keru, ravnatelju Srednje škole Biograd na Moru koji je profesoricama Zrinki Škari i Anđeli Vulin dao otkaze jer su ga prijavile i dokazale da je, između ostaloga, zatajio humanitarnu pomoć za teško bolesno dijete. U radu Ivice Kera, bivšeg vjeroučitelja utvrđene su brojne nepravilnosti, a iza Kera zdušno stoji i Školski odbor koji ne sprovodi odluke Inspekcije resornog ministarstva. 

Tužiteljica Zrinka Škara i njen odvjetnik Ivan Perica tvrde da je Ivica Kero, što je dokazano dokumentacijom koja se nalazi u spisu, ali i izjavama svjedoka, poslao e-mail jednom prosvjetnom sindikatu u kojemu je vrijeđao profesorice Zrinku Škaru i profesora Jakova Vulina nazivao ih “neljudima” i “neradnicama o kojima priča cijeli grad”.

Kero o Škari i Vulinu: “Neljudi i neradnici o kojima priča cijeli grad”

Kako je vrlo izgledno da se Kero neće izvući od presude zbog i više nego očitog vrijeđanja, logično, on postupak odugovlači. Naime, na samom ročištu Kero se opet nije pojavio. Ne prvi ni drugi ili treći put. Kero se na vlastitom suđenju nije pojavio četvrti put za redom. Na čudan način njegov izostanak pokušao je opravdati odvjetnik koji ga u ovom predmetu zastupa, Boris Radman. I dok Kero izbjegava ovakva ročišta u kojima ga Škara privatno tuži, redovito se pojavljuje u drugim predmetima vezanim za radni spor vezan za otkaz dvijema profesoricama.

Za napomenuti je i podatak kako Kera u ovom predmetu brani odvjetnik Radman čija supruga je odbacila kaznenu prijavu vezanu za novac iz humanitarne akcije za bolesnog dječaka, a Srednja škola Biograd na Moru ga je angažirala kao i Kero privatno. Gospođa Radman, također nije zgorega za naglasiti, odbacila je svojedobno prijavu Ivice Kere za mobbing koju je prijavio profesor Jakov Vulin i to na način da svjedoci koji su predloženi nisu ispitani. U istom predmetu protiv Ivice Kera s profesoricom Škarom tužitelj je i Jakov Vulin.

Kera brani odvjetnik Radman čija supruga je odbacila kaznenu prijavu vezanu za humanitarnu akciju za oboljelog dječaka

Što se samog suđenja tiče, ono je trajalo poprilično kratko. Ispitan je tek jedan svjedok Kerine obrane. Radi se o  Marinu Banoviću, profesoru kuharstva Srednje škole Biograd na Moru. Profesor Banović gotovo na niti jedno pitanje nije znao odgovoriti, a skoro svaki odgovor bio mu je “ne sjećam se”, “ne znam”, “nije mi poznato” ili “ne mogu se sjetiti s obzirom na vremenski odmak”.

Profesor Banović ničega se nije mogao sjetiti

Nova rasprava na kojoj će se Kero morati pojaviti zakazana je za 2.9.2022. godine. Ako ni na nju ne dođe, izvjesno je kako Keru slijedi hapšenje i dovođenje na sud od strane policije.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button