IzdvojenoZadar

“Natječaj” za šefa AGRRA-e je namješten. Hoće li se u sve uključiti i policija?

MATE LUKIĆ I IVICA PINTUR (HSP)

Temeljem informacija koje su jučer i danas došle do redakcije portala ZADAR News, novi ravnatelj AGRRA-e postat će HSP-ovac Ivica Pintur. Pintur je, zanimljivo, pred kraj prošle godine izabran za šefa gradskog HSP-a Zadar, dok je Mate Lukić, koji odlučuje o tome hoće li Pintur biti izabran za šefa AGRRA-e također lani izabran za šefa županijskog HSP-a.

Druga dva kandidata, Davor Čerkuć i Zdenko Jukić kako doznajemo od visokog izvora iz zadarskog HDZ-a nemaju nikakve šanse u borbi za čelnu funkciju u AGRRA-i.

– Odlučit će tako Upravno vijeće AGRRA-e nakon što u srijedu obave usmeni razgovor s gore navedenim kandidatima koji su ušli u finalni krug. Vidjet ćete da će biti tako – tvrdi nam osoba dobro informirana oko cijelog predmeta.

‘Pintur će sigurno biti izabran ako ne ponište natječaj

Zanimljiv je i podatak kako su pojedini članovi Upravnog vijeća AGRRA-e čak i prije usmenog razgovora s kandidatima iste telefonski nazivali i nudili raznorazne političke aranžmane i usluge. Je li netko od članova Upravnog vijeća tako pokušao trgovati utjecajem, morat će odlučiti zadarska policija ako se bude htjela baviti s ovim predmetom.

– Podatak kako su dva članova Upravnog vijeća AGRRA-e HSP-ov šef Mate Lukić i HDZ-ov Ante Župan (treći je predstavnik zaposlenika AGRRA-e, op.a.) je skandalozan, ali to je današnja politika. Javni natječaji su farsa i služe jedino kao alat za uhljebljivanje političkih kadrova. Mate Lukić odlučuje o tome hoće li zaposliti svog stranačkog kolegu ili neće. To je farsa i predstava za javnost – govori nam izvor iz Zadarske županije.

Izvor iz HDZ-a potvrdio nam je također kako će Ivica Pintur, čovjek bez dana radnog staža u realnom sektoru biti izabran za šefa AGRRA-e. On nam tvrdi kako je tu funkciju Mati Lukiću obećao Božidar Kalmeta temeljem koalicijskog sporazuma iz 2021. godine ako se natječaj ne poništi. 

– Mjesto ravnatelja AGRRA-e dogovoreno je 2021. godine i obećano je HSP-u, to je politički dogovor Božidara Kalmete i Mate Lukića. To vam je riješena stvar – potvrdio nam je visoki izvor iz HDZ-a.

U razgovoru za ZADAR News Mate Lukić nam je potvrdio informaciju kako je Ivica Pintur član HSP-a. Dakle, o tome hoće li HSP-ovac Ivica Pintur postati šef AGRRA-e, kao što tvrde naši izvori, da paradoks bude veći, odlučuje Pinturov stranački šef – Mate Lukić.

Policija istražuje slučaj?

Hoće li se u istragu oko namještanja javnog natječaja uključiti i zadarska policija, nije nam poznato. Iako s njim nismo uspjeli stupiti u kontakt, do zaključka ovog članka ZADAR Newsu je potvrđeno kako župan Božidar Longin razmišlja o poništenju ovog javnog natječaja. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button